Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Sniper Elite (Előzetes)

427 levél
Válasz 05.10.10. 17:26 #8
Spartan Spirit
Én továbbra is nagyon álszentnek tartom a játék témáját. Megint ez a primitív fekete-fehér, jó-rossz felosztás. Ha az orosz lop, az rossz, meg kell akadályozni, ha az amerikai lop, az nagyszerű, segítsük.
-- Censored --
427 levél
Válasz 05.10.10. 17:12 #7
Spartan Spirit
Most vettem csak észre Lacko válaszát.

Egy szóval sem állítottam, hogy az oroszok nem vitték a tudósokat és a kutatási eredményeket. Vittek azok mindent. A laboratóriumokat is az utolsó szögig.

De a jenkik akkor is aránytalanul nagyobb részt kaptak a tortából azon egyszerű oknál fogva, hogy a német tudósok nem akartak az oroszok kezébe kerülni. Megoldották, hogy az amcsiknak kelljen megadni magukat, ahogy a katonák is tették, ha tehették. Aztán sokuk önként ment Amerikába, hogy folytathassa a munkáját, amire Németországban már esélye sem volt. A sztálini rezsim valahogy kevésbé volt vonzó számukra.

A vezető tudósoknak csak kis része maradt az orosz zónában. Ők úgy gondolkodtak, hogy nem számít a politika és az ő személyes sorsuk, nem hagyhatják cserben a szovjet uralom alá került honfitársaikat. Ezek közé a tudósok közé tartozott a kiváló fizikus, Manfred von Ardenne is, aki később Sztálin-díjat kapott a szovjet atombomba kifejlesztésében végzett munkájáért. 1954 végén engedték haza - az NDK-ba.
-- Censored --
11028 levél
Válasz 03.08.05. 10:41 #6
Lacko
Az oroszok is vitték a tudokoskat, kutatási dokumentációkat, eredményeket, mint a cukrot. Nem csak a jenkik.

Volt egy ilyen vicc is az űrkorszak aranykorában (60-as, 70-es évek): Két műholt - egy jenki és egy ruszki - találkozik az űrben. megszólal az egyik: - Na itt nyugodtan beszélgethetünk németűl.
427 levél
Válasz 03.06.15. 11:40 #5
Spartan Spirit
Nekem nagyon nem tetszik a játék sztorija.

A német csúcstechnika lenyúlásában egyébként az amcsik vitték a prímet. Még a német kutatókat és munkavezetőket is százával vitték az USA-ba. Amerika ma nagyon büszke mint "saját vívmányaira" ezeknek a németeknek a gigantikus USA-beli teljesítményeire.
-- Censored --
5400 levél
Válasz 03.06.13. 10:59 #4
Morello
Nem-nem. Az Első Főigazgatósághoz tartoztak a külföldi ügyek.
4695 levél
Válasz 03.06.13. 10:54 #3
szedrencs
Azért én nem értek egyet azzal, hogy a játékban egy ex-nácit alakítunk, aki a jelenlegi "jók" oldalán áll. Veszélyes egy összemosás, de lehet, hogy csak nekem van ilyen parám, de én német vagyok, úgyhogy lehet, hogy ez a nézőpont senkit nem zavar rajta kívűl.

A grafkó eléggé silánynak tűnik így elsőre, DoD simán leveri szerintem.

Jól láttam, hogy az uccsó előtti képen megint egy német mosolyog a célkeresztben? Sisak alapján nagyon úgy tűnik.

http://www.fas.org/irp/world/russia/

OFF: A Cseka és az NKVD nem csak belüggyel foglalkozott?
11028 levél
Válasz 03.06.13. 08:12 #2
Lacko
Az angol nyelvű sajtóanyag NKVD-nek nevezte őket (és persze tudom mi az az NKVD de), mivel azonban az egyik kedvenc filmemben (Iván Csonkin) a háború idején is Csekának hívják a titkosrendőrséget, azt gondoltam inkább ezt írom be. De valószínüleg igazad van...
5400 levél
Válasz 03.06.13. 00:39 #1
Morello
Na de Lacko kartács!!! Hát a Cseka hol van már a II. világháorú idején???
Csekának csak a Dzerzsinszkij időszakban, vagyis a legelején hívták, a II. vh. végén, és a hidegháború kezdetén már NKGB-MGB volt.
Az viszont tény, hogy a politikai rendőrség tagjai mindig csekistának nevezték magukat, még a KGB időszak legvégén is, noha a szervezet neve már rég nem ez volt.

Egyébként várom a gammát, Lacko előzetese felpumpálta bennem a Sniper-man feelinget!

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.