Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hardware

»» PowerVR Series 5

3128 levél
Válasz 04.07.18. 09:26 #13
Blade Runner
Jó lenne, de ez sajnos elég régi hír és azóta síri csend.
Blade
4730 levél
Válasz 04.07.12. 17:04 #12
Pyton
Hamarosan Jön a cucc!
Sonic boom babieee!
4730 levél
Válasz 03.11.14. 18:22 #11
Pyton
ÓÓÓÓ, igen!!!
a 2000. levelet csak ide tudtam írni!
Sonic boom babieee!
3128 levél
Válasz 03.11.06. 09:38 #10
Blade Runner
Ez valóban így van, de az alaplapi integrált video megoldások miatt (így lett az Intel a video csip eladásokban első) a belépő szintű kártyákon alig van haszon. Ezért aztán hiába ad el az NV több kártyát összeségében, mint az ATI, az NV profitja zuhanórepülésbe kezdett már vagy fél éve. Az Intelnek sincs sok haszna az integrált video csipeken, de sok kicsi sokra megy alapon azért az is jól jön a proci és csipszet eladások mellett.
Blade
5113 levél
Válasz 03.11.06. 09:31 #9
rage
Nagyon sok cég (például a miénk is) NVIDIA kártyával veszi meg a computereket.

A cégeket nem érdekli, hogy gyenge teljesítményt nyújt az FX 5900
Őket az érdekli, működjön az a TNT2, ami a gépekben van.

FX-et, meg csúcskategóriás kártyákat a gamerek veszik.
S a cégek több gépet vesznek, mint a gamerek.

Ezért mindkettőtöknek igaza van
Valóban nem dől össze a világ, ha kevesebb 5900-ast ad el az NVIDIA
S valóban a tudatos vásárlói réteg veszi a csúcskártyákat.
3128 levél
Válasz 03.11.06. 09:25 #8
Blade Runner
Hááát. A PowerVR kártyát eddig is azok vették, akik tudatosan kerestek alternatív megoldást, ami a piac töredéke csupán. A vásárlók nagy része bemegy a boltba és vesz egy kompjútert. Halvány lila gőze nincs arról, hogy mi van benne, a jól informáltak esetleg már hallottak arról, hogy Intel, ne adj isten AMD.
A tudatos vásárlókat lehet meggyőzni paraméterekkel, meg tesztekkel. A PS3/VS3 támogatás pedig arra utal, hogy a kártya teljesítménye és tulajdonságai közel lesznek az NV40/R420-asokéhoz, így nem tartok attól, hogy a PowerVR kártya csalódást okozna ezeknek a vásárlóknak.
Az NV eladásai a csúcskategóriában (9700-9800PRO vs. 5900-5950) már csak kullognak az ATI után. (Alig fele az ATI-énak.) Ez az a tudatos vásárlói réteg, akik fizetnek a márkáért, a minőségért és a teljesítményért. Ez a réteg most egyértelműen az ATI mellett tette le a voksát, de hidd el, ha a PowerVR nagyot dobna a Series 5-össel, akkor egy fél év - egy év alatt ugyanolyan változást látnál az eladásokban akár a PowerVR javára is. De ha az NV40 lesz valamilyen hihetetlen csúcs kártya, akkor egy éven belül az NV könnyedén visszatornázná magát az előző pozícióba.
Blade
9563 levél
Válasz 03.11.05. 16:53 #7
kEnAcE
ÁÁÁÁ! Nem úgy van az! Nem lehet csak úgy vevőket toborozni. Lásd NV bakik, és mégis nem dőlt össze a vállalat. Eladási mutatóik sem csökkentek nagyon drasztikus módon.
Ha jó emberekkel rossz dolgok történnek, az a sors műve. Ha rossz emberekkel történnek rossz dolgok, az Jack Bauer műve.
3128 levél
Válasz 03.11.04. 18:07 #6
Blade Runner
A kártyát még nem jelentették be, és valószinűleg ebben az évben már nem is jelenik meg. Jó lenne, ha legalább jövő év elején megjelenne, mert akkor a PV Series 5 közvetlen vetélytársa lenne az NV40 R420 csipeknek. A B3D fórumon Kristof (aki a fő PowerVR guru, ott dolgozik) sem nyilatkozik egyenlőre semmit a kártyáról, de valahogy érezni a levegőbe hogy valami nagy dobásra készülődnek.
A PowerVR kártya driverrel nem volt sok gondom, pedig elég sok játékot futtattam teszteltem vele. Ha csak azt a szintet viszik tovább, amit eddig is felmutattak, akkor nem leszek nyugtalan driver ügyben sem. Másrészt a cég még most is ad ki driver frissítéseket a kártyákhoz, pedig bizony már 3 éves konstrukció. Ilyen támogatás és minőség mellett könnyű lesz majd új vevőket toborozni.
Blade
1956 levél
Válasz 03.11.04. 08:48 #5
NisMaster
Remélem ezt már tényleg kiadják és jó lesz a driver támogatottsága is.
HTWT - Hungarian Total War Team
4730 levél
Válasz 03.11.03. 16:07 #4
Pyton
Vagy mégsem?


"DirectX 9-es demók a PowerVR-től

Ritkán szólal meg a PowerVR, de akkor nagyot szól...

Így történt ez most is, ugyanis miközben a világon sok-sok felhasználó a PowerVR Kyro 5-ös grafikus chipjét várja, és a cég hallgatásba burkolózik, egyszer-egyszer kiderül, hogy bizony a PowerVR-es fiúk nagyon is dolgoznak a színfalak mögött. A cég most három DirectX 9-es demót tett közzé a honlapján.

A programok futtatásához 3.0-ás verziójú Pixel- és VertexShader-egységekre van szükségünk. Ebből a lépésből arra is lehet következtetni, hogy a PowerVR-nél már előrehaladott stádiumban van a Kyro 5 tervezése; illetve az, hogy nem marketingfogás volt a korábban meghirdetett 3.0-ás Pixel- és VertexShader-egység.

A Cloth nevű demóban egy golyót láthatunk, amelyre éppen egy lehulló kendő esik rá. A program célja: bemutatni azt, hogy mennyire élethű lehet a számítógépen egy ruhaanyag mozgása. A Voxel nevű demó a PixelShader 3.0-n alapuló Voxel-renderinget prezentálja, míg a harmadik - Deffered Shading nevű szoftver - pedig az árnyékok kiszámításának egy különleges módját modellezi. Ezek után nem csodálkozhatunk, hogy a felhasználók még jobban fogják várni a Kyro 5-öt."

Sonic boom babieee!
4730 levél
Válasz 03.11.02. 20:55 #3
Pyton
LOL!
A topik nyitója... Kissé meglepődtem. Na mindegy, hajrá PowerVR! Mész szép hogy lenyom mindenkit! Anno a KyroII is lenyomta a Gef2 ultrát.

Amúgy nem árt kicsit pesszimistának lenni. Glaze 3D...
Sonic boom babieee!
3128 levél
Válasz 03.11.01. 17:38 #2
Blade Runner
Az nem valószinű, hogy Kyro néven futna a kártya, mert a Kyro név a TSMC és a PowerVR által közösen birtokolt név volt. Majd valami jópofa nevet kiadnak hozzá, az a lényeg, hogy PowerVR! No végre! Juhhééé!!!
A tile based deferred rendering várhatóan lenyomja a teljes élmezőnyt, de legalábbis a legjobb ár/teljesítmény arányt fogja majd nyújtani, ha nem is lesz a legesleggyorsabb kártya. Jó lenne tudni, hogy ki és mikor dobja piacra a terméket. Nagyon szeretném a Herculest ismét a gyártók között látni, mert a kártyái nagyon jó minőségűek (az összes újabb VGA kártyám a Matrox kivételével Hercules volt), úgy, ahogyan azt a PowerVR csipek megérdemlik.
Blade
9563 levél
Válasz 03.11.01. 16:52 #1
kEnAcE
Na úgy néz ki újabb versenyzővel bővül a játékosok klubja. A PowerVR Series 5-ös kártyák (Kyro kitudjamennyi) már biztosan Pixel- és Vertex Shader 3.0 fognak tartalmazi, remélhetőleg versenyt támasztva az R420-nak és az NV40-nek. Továbbfejlesztették a Deferred Rendering technológiát, amely segítségével a takarásban lévő objektumokat, textúrákat nem jelenítik meg, így sávszélességet spórolnak.
Hajrá!
Ha jó emberekkel rossz dolgok történnek, az a sors műve. Ha rossz emberekkel történnek rossz dolgok, az Jack Bauer műve.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.