Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Meddig korcsul a világ?:(

1440 levél
Válasz 03.12.13. 19:13 #145
Tomsess
Tudatosan cigizel holott tudod,hogy ez káros.Ez szerinted nem elég?
Egy ,,genetikai csoda,, ilyet nem tesz.Most ne úgy vedd,hogy csak terád célzok.Az ember tudja,hogy magának rosszat tesz,de tovább csinálja.Szerintem ez nem felsőbrendűség!Részemről a téma lezárva és remélem nincs harag.
4695 levél
Válasz 03.12.12. 11:12 #144
szedrencs
http://rainforests.mongabay.com/external/rainforest_articles_sept03.htm
4695 levél
Válasz 03.12.12. 11:07 #143
szedrencs
Hehe, ez ott volt. Lehet, hogy Ron maga az "építész".

Hát srácok, én tegnap megint iszonyatosan felhúztam magam, mert lehuppantam a tv elé, és épp azt láttam, hogy ég az őserdő, mert valami seggfej jenki cég (Cargill) szóját fog termeszteni a helyén.

Tüchtig kis vállalkozás, ideálisan kiszolgálja az egészségesebb életmódra vágyókat, nemigaz?

Ott lőnném fejbe a CEO-t, ha rajtam múlna. Bár nem, ez embertelen lenne. Fognám az egész vezetőséget, és életük végéig fákat kellene ültetniük. (Esetleg elvenném a cipőjüket, és kiraknám őket a sivatag közepén, hogy "lámlám, a globális felmelegedés sivatagosodást is okoz".)

Persze ilyenkor jönnének a jogvédő szervezetek, meg ombudsmanok, hogy "jajjaj, nemszabad".

Kezdem úgy érezni, hogy egyes aspektusokat figyelembe véve, az élet BIZONYOS (tehát nem az összes területén) túl kell lépni a demokrácián, és visszavezetni kőkemény törvényekkel - akár elrettentéssel is - az embereket a természettel való harmonikus útra. Természetesen ez nem a liberalizmussal való teljes szakításom - mivel ettől még alapvetően hiszek ebben az értékrendben - de azokra, akik visszaélnek ezzel az eszmével, azokra a LEGKEMÉNYEBB módon, ellentmondást nem tűrve kellene lesúlytani.

U.i.: Putyin legalább akkora segg mint Bush. Miután kijelentette, hogy a globális felmelegedés végülis jó dolog, mert Oroszországban úgyis hideg van.
1247 levél
Válasz 03.12.12. 06:44 #142
erdos
Hányszor nézted meg mostanában a Mátrixot?
Nem az a baj hogy nagy az isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés...
5 levél
Válasz 03.12.11. 20:16 #141
egy senki
Ron Webber: kezdek félni tőled, még jó, hogy nem rajtad múlik az emberiség sorsa, mert túl fiatal vagyok halálhoz. De alapvetően mégis igazad van. Amíg nem tanuljuk meg becsülni a Földet, ahol élünk, addig csak kihasználni fogjuk. Amíg ember él a Földön úgyis lessz valaki, aki a saját boldogulását sokkal fontosabbnak fogja tartani, mint a többi élőlény élethez való jogát.

hadzsi: ha egy józan ember tudja, mielőtt megölne valakit, hogy akkor őt is megölik szerintem igenis elrettenti a gyilkosságtól, így máris sok ártatlan ember élete van megmentve. Eyetlen baj a módszeremmel az lenne, hogy sok esetben úgyis ártatlan ember vinné el a balhét.
Azt meg nem értem, hogy ezzel a megoldással miért lenne több a terror.
A szeletelős dolgot meg nem kell megijedni nem mondtam komolyan.
x
1003 levél
Válasz 03.12.11. 19:30 #140
Schüll
Te 1 hülye vagy!
Már megbocsás de tényleg az vagy!
390 levél
Válasz 03.12.11. 19:18 #139
Ron Webber
Úgy látom, a téma szép lassan átment büntetőjogi diskurzusba...
Nos, szerintem ez a világ mindössze addig fog korcsosodni, amíg mi, emberek leszünk az úgymond uralkodó faj ezen a bolygón. Ez pedig a reményeim szerint max 500 év, mivel vagyunk olyan ostobák, hogy ennyi idő elteltével elintézünk mindenz, amit életfeltételnek hívunk.
Tudomásul kéne venni valamit és ez a valami összefügg azzal a meggyőződésemmel, hogy helytelen dolog, ha "korcsosulást" emlegetünk.
Ez pedig az, hogy az emberi faj eleve korcs. Tegyünk félre mindenféle idealista, önámító, öntöjénező baromságot, és lássuk be végre, hogy az ember nem értelmes lény, sőt, bármelyik állat nem esebb fata, mint mi.
Miért is?
Az evolució - ha van ilyen egyántalán - csaknem lizárólag olyan fajokat hozott létre, amelyek létezésük során harmoniában, összhangban vannak a környezetükkel. A faj és a természet között zajló hatások-erőhatások kiegyenlítik egymást és fenmarad az az egyensúly, amely révén a bioszféra tökéletesen sértetlen maradhat.
Csupán mi vagyunk azok, akik semmibe vesszük a természet évmilliós törvényeit és mindösszesen napi szükséleteink kielégítése végett felborítjuk az egyebsúlyt, ráadásúl úgy tesszük ezt, hogy többé-kevésbé ismerjük a következményeket. Ennél ostobább dolgot elképzelni sem tudod.
Az ember nem más, mint egy fejlett eszközhasználattal és kommunikációs érzékkel bíró kiméra, amely természeténél fogva természetellenes, így logikusan gondolkodva az biológiai kötből kizárandó.
Vagyis kiírtandó. Ez meggyöződésem. A természet egyensúlyával nem lehet játszadozni, ezt majd mi is megtapasztaljuk majd, bár itt is megmutatkozik a - feltételezett - evolució isteni bölcsessége, hiszen tévedésből teremtett minket, ám korcsságunk okán gondoskodott arról is, hogy idővel mi radírozzuk ki önmagunkat a nagykönyvből.
Meg is fogjuk érdemelni.
Ha rajtam múlna, holnap már nem lenne emberíség.
4695 levél
Válasz 03.12.11. 14:59 #138
szedrencs
Á, szemét egy összetett probléma.
1247 levél
Válasz 03.12.11. 13:36 #137
erdos
A többi részével viszont többé kevésbé egyetértek...
Nem az a baj hogy nagy az isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés...
1247 levél
Válasz 03.12.11. 13:34 #136
erdos
Legalább annyit tegyél meg hogy elolvasod rendesen amit írtam és amire írtam, ok?
Nem az a baj hogy nagy az isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés...
909 levél
Válasz 03.12.11. 13:21 #135
Deyo
Miért szted azokat a "porszem"-eket nem kéne "eltávolítani"?? Mert én nem hiszek abban, hogy ha vki egyszer "elhagyta a nyáját" akkor azt még vissza lehet téríteni
Én nem azt mondtam, hogy ki kell írtani mindenkit, hanem azt, hogy azokat akik "használhatatlanok"...
4695 levél
Válasz 03.12.11. 12:05 #134
szedrencs
Deyo hozzászólását a totalitárius diktatúrák szponzorálták! Kissé húzós amit írsz, én másfelől közelíteném meg a dolgot.

Az embereket igenis becsülni kell, annak ellenére, hogy sokan vannak. Tehát nem az a baj, hogy sok ember van, hanem az, hogy a demokrácia "túl nagy hatalmat ad az egyén kezébe..." amivel az egyének egy hányada nem tud megfelelően élni, helyesebben szólva visszaél vele. Mindig lesznek porszemek a gépben.
909 levél
Válasz 03.12.11. 10:37 #133
Deyo
Nekem a "sziget" megoldásról meg Anglia jut eszembe Nemrég láttam a JohnnyEnglish-t

>> És az, hogy valaki idegbeteg és nincs felelőssége tudatában ... Ez lehet, hogy nagyon szemét módon fog hangzani, de én őket sem hagynám életben
Akkor én is szemét vagyok mert én se hagynám őket életben...

Mint azt már említettem a demokárciának számtalan hibája van (mondjuk eddig még nem találtak ki jobat) mint pl: túl nagy hatalmat ad az egyén kezébe... azt kellene felgoni, hogy az emberiség nem pár ezer (pár tízezer) emberből áll, hogy annyira kellene becsülni EGY embert... az egyén magában SENKI (még én is) azaz ha vki nem illik a társadalomba (teszemazt: gyilkos, őrült, használhatatlan) akkor azt igenis el kell távolítani... csak hát itt jön a bibi... ugyanis hogyan döntjük el, hogy ki felesleges? Na ez az amit már korábban kifejtettem, hogy ahhoz, hogy vki ezt a szerepet "eljátsza" minimum isteni hatalommal kellene rendelkezzen Ami ma nem igazán megvalósítható

Azt azért még hozzátenném, hogy a fentiek alól én se akarnám kivonni magam... szal azt mondom, hogy ha én is "feleslegessé" válnék (megőrülök) akkor igenis engem is "távolítsanak" el... fölöslegesen nem fogyasszam a föld készleteit
4695 levél
Válasz 03.12.11. 10:08 #132
szedrencs
Na, tekintsük akkor át, hogy mi miért nem jó:

- "nem én járok el a gyilkos ügyében, hanem a független magyar bíróság": ezt a "FÜGGETLEN" bíróságot szerintem el lehet felejteni. Kb. annyira reális M.o.-n, mint a "korrupciómentes, hatékony" rendőrség.

- esküdtszék: ha jól tudom ilyen intézmény NINCSEN Magyarországon, ráadásul az esküdtszék tagjainak - ha jól tudom - a lehető legkevesebbet kell tudniuk a tárgyalás előtt az ügyről. Most ez így a 21. században kicsit nehézkes, a felgyorsult információáramlás miatt.

- a "sziget"-es megoldásról nekem mindig Ausztrália jut eszembe. Meg a Pillangó című könyv H.Chariere-től (illetve az ebből készült film). Mindenhonnan meg lehet szökni. Ha kivégzed, garantáltan nem fog megszökni később.

Szerintem a kegyetlen bűnök kegyetlen, de igazságos megtorlást kell, hogy maguk után vonjanak! Természetesen csak akkor, ha Aki eljut odáig, hogy hidegvérrel, nyereségvágyból megöl 2 embert az nem érdemli meg, hogy akár egy pillanatig is tovább rontsa a levegőt.

És az, hogy valaki idegbeteg és nincs felelőssége tudatában az sem támasztja fel az általa megölt embereket. Ez lehet, hogy nagyon szemét módon fog hangzani, de én őket sem hagynám életben, mert időzített bombák a társadalmon belül - felesleges veszélyforrások. Attól, hogy defektesek szerintem 2 hónap gyógykezelés után nem fognak megjavulni.

@erdos: a középkort ne tartsuk már követendő példának, és ne hasonlítsuk ehhez a 21. századot.
10106 levél
Válasz 03.12.11. 09:41 #131
mucius
Sajna volt! Sajna az egész családját lemészárolta egy Magda Marinco nevű féreg!!
Nem a korrupció a gond, hanem, hogy engem nem akar lefizetni senki. :)
433 levél
Válasz 03.12.11. 07:02 #130
Tiny
Deyo, akkor milyen esetben lenne megoldás? Engem annyira érdekelne itt a megoldásokat olvasgatva, hogy mikor lehetne megoldani, s mi lenne a megoldásod.
"Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme." Rejtő Jenő
1247 levél
Válasz 03.12.11. 06:52 #129
erdos
és ennek a független bíróságnak lehessen a megfelelő módon ítélkeznie (ahogy én elképzeltem, lást lentebb.. )
Nem az a baj hogy nagy az isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés...
1247 levél
Válasz 03.12.11. 06:49 #128
erdos
A középkorban nem volt visszatartó ereje a kivégzéseknek és a csonkolásoknak? Nem értek a módszerrel egyet, mert sokmindennek nevezhető, nadehogy nem volt visszatartó ereje...
Ki is volt az a Magyar uralkodónk aki ezekkel a módszerekkel szinte teljesen száműzte a bűnözést?
Nem az a baj hogy nagy az isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés...
909 levél
Válasz 03.12.11. 00:39 #127
Deyo
Nemtom de szted mire jó a tárgyalás?? Kb arra, hogy akinek nincs pénze az bűnös, akinek meg van pénze jó ügyvédre az meg ártatlan... na akkor ezek után én nem fogadnám el, hogy az esküdtszék szerint vki értatlan FELTÉVE, hogy tudom hogy bűnös... fognám magam és minden lelkiismeretfurdalás nélkül kinyírném az illetőt... nem hinném, hogy annyira lehetne hagyatkozni a bíróság ítéletére SAJNA
Szal mint azt már többször is említettem amíg demokrácia van addig nincs megoldás
123 levél
Válasz 03.12.11. 00:10 #126
Laci73
A világ nem korcsosul. EZ a természetes állapota.
Szeretem a ráncaimat, azt mutatják, hogy éltem.
2705 levél
Válasz 03.12.11. 00:08 #125
hadzsi
Még valami: szerinted nem paradoxon az a mondat, hogy halál a gyilkosokra?
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
2705 levél
Válasz 03.12.11. 00:07 #124
hadzsi
Nem, de a te ötleted sokkal jobb. Ez aztán jogállami keretek közt mozog. Azért egyeseknek olyan aberált a fantáziája, hogy csak na. Volt itt eddig deportálás, csonkolás, kínzás. Mintha a sötét középkorban járna az ember. 3 különböző bírósági tárgyalás mi? Ezért vezették be a többszintű ítélkezést pubi! Vagy nem hallottál még a fellebbezés intézményéről? Mindenki azzal jön, hogy mi lenne ha a szeretteinket gyilkolná meg egy vadállat? Hát szerinted mi lenne? A saját kezzemmel akarnám megfojtani, de szerencsére van még olyan Magyarországon, hogy független igazságszolgáltatás és nem én járok el a gyilkos ügyében, hanem a független magyar bíróság. És szerencsére nem ti határozzátok meg, hogy az alkotmány szövegét mert akkor ma itt olyan totalitárius állam lenne meg terror, hogy csak na!
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
5 levél
Válasz 03.12.10. 23:33 #123
egy senki
Halál az összes gyilkosra (persze megfelelő bizonyítékok mellett kb. 3 különböző bírósági trágyalás után). Az összeset elkezdeném vagdalni. Minden nap levágnék belőle egy egy mm-es darabkát és letenném elé egy asztalra had gondolkozzon. 1-2 héten belül tuti öngyilkos lenne. Így nincs hóhér sem és kapott egy kis időt gondolkozásra.
Mellesleg egy ismerősöm két embert ölt meg és most mégis szabadlábon van, mert sikerült elhitetnie a bírósággal, hogy elmebeteg így megúszta diliházzal (azóta kiengedték gyógyultnak nyílvánítva) + pszihodokival. Kb 2 hónapja beszéltem vele és szerintem cseppet sem javult. Megkérdeztem, hogy most is megtenné -e, amit tett. A válasz igen volt, hozzáfűzve, hogy jó érzés volt beleszúrni a kést az egyik ember mellkasába.
Na kedves halálbüntetésellenesek tőletek kérdem, hogy mit csinálnátok, ha netán a ti barátnőtöket, nagyitokat, gyereketeket, akárkiketeket ölte volna meg. Gondolom odaszaladtatok volna kezetfogni vele és még pénzt is adnátok neki, hogy szegényke tudjon új életet kezdeni.
x
1940 levél
Válasz 03.12.10. 22:26 #122
Petter Solberg
Sztem nem hülyeség, az eddigi jóslatai egytől-egyig teljesültek!

A 3.vh. után lesz a világvége úgytudom! És valami 201X rémlik, mintha akkor lenne! Sajna akkor még csak 30 alatt leszek.

Én hiszek benne, hogy "fiatalon" épp ez miatt fogok meghalni!

I Petter Solberg!
Abit NF7-S, AMD XP 3000+, Club 3D R. 9600Pro, 1GB RAM (400MHz), P380-as 2.1, 300W-os Codegen, stb...
1003 levél
Válasz 03.12.10. 18:38 #121
Schüll
Ha megtörténne (amit adjon Isten hogy sose fog) akkor végigtolnám a MAX PAYNE 1-et élőben!

Különben a sziget 5let nem rossz! Lehetne választani É-i vagy D-i sark!
12750 levél
Válasz 03.12.10. 17:40 #120
okoska3000
ha eléd állítanák, szerintem te is addíg vernéd, hogy miért csinálta ezt, amíg mozog? nem?
12750 levél
Válasz 03.12.10. 17:35 #119
okoska3000
látom, humorérzéketek az nincs...
börtönsziget és smile, az egy pojén volt... DE:

büntetni márpedíg kell, különben anarchia lenne... ha mindenki felelősség nélkül tehetné, amit akar, akkor kész, ennyi volt... amilyen hülye emberek vannak, el sem tudnátok képzelni, mit művelnének...

ha valaki elkövet valamit, annak igenis felelnie kell tetteiért...
aki másokat bánt vagy kárt okoz, az igenis bűnös...

szerintetek mit kéne tenni? te mit éreznél, ha valaki elmebeteg fasz kinyírná a szüleidet, csak úgy, valamiért, szépen mész haza megszokottan és fogad a hír, hogy kicsinálták a szüleid, csak úgy...

azt mondanád netán, ó biztos csak a pénzért ölte meg őket, szerintem járjon orvoshoz, hátha tudnak rajta segíteni és megjavul?

nem hiszem, hogy ez lenne a válaszod és sok más normális embernek sem, akik értelmetlenül elvesztették szeretteik egy idióta fasz miatt, aki még azt sem érdemli meg, hogy levegőt vegyen...
433 levél
Válasz 03.12.10. 17:22 #118
Tiny
Ez igaz, és EZ A BAJ. A hosszútávú előrelátás hiánya miatt vannak "apróságok" pl. ózon elvékonyodás stb. Én nem mondtam, hogy úgy cselekszem, de már gondolkodni tudok előre. még az ehhez tartozó cselekvést is jó lenne megtanulni.
"Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme." Rejtő Jenő
909 levél
Válasz 03.12.10. 17:17 #117
Deyo
Látod ez a baj... túl sok olyan ember van aki hisz az ilyen hülyeségekben (már bocs a kifejezésért... nem akarok ezzel senkit megbántani) és PONT EMIATT biztos, hogy lesz is olyan aki tesz arról, hogy beteljesedjen a jóslat...
2842 levél
Válasz 03.12.10. 17:15 #116
borotvapenge
Gondolj bele mit mondtál! Most nem ezt csináljuk? Téged is beleértve

"Volt itt valami iromány, de meguntam.."-ot is meguntam..
433 levél
Válasz 03.12.10. 17:08 #115
Tiny
Ezt miből gondolod Peter? Én csak úgy hallottam ad még pár évtizedet az emberiségnek nem????
"Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme." Rejtő Jenő
2705 levél
Válasz 03.12.10. 17:07 #114
hadzsi
Ha kidobod őket egy szigetre akkor nem mindegy, hogyan csonkolod a karját. Egyébként meg ha ilyen büntetőjogunk lenne, a fél ország csonkolva fetrengene egy szigeten. Ennek semmilyen visszatartó ereje nincs-ahogy a középkorban sem volt csak cirkuszi látványosság- mint ahogy a haláálbüntetésnek sem. Ezer példa van mindegyikre csak senki nem hajlandó észrevenni.
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
433 levél
Válasz 03.12.10. 17:07 #113
Tiny
És ezt a lecsonkolást, hogy gondolod? Kiderül vkiről, hogy ártatlan akkor visszavarrod valmilyét? Ja, és hol lenne ez a börtönsziget? Ehhez egy min Ír-sziget nagyságú hely kéne, "humánus" eljárásod szerint egy meleg helyen. Elfoglalod Kubát, és a környéket oszt az lesz a börtön? Háátt az amcsiknak nem tetszene pár millió fegyenc a szomszédban....
"Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme." Rejtő Jenő
1940 levél
Válasz 03.12.10. 17:05 #112
Petter Solberg
Nostradamus szerint hamarosan itt a világvége!
(Én hiszek az ürgének...)

I Petter Solberg!
Abit NF7-S, AMD XP 3000+, Club 3D R. 9600Pro, 1GB RAM (400MHz), P380-as 2.1, 300W-os Codegen, stb...
12750 levél
Válasz 03.12.10. 17:03 #111
okoska3000
ez nem faszság és nem áll ellentétben... ezért írtam, hogy szigorúan orvosi körülmények között, mert nem vagyunk barbárok... barbárok akkor lennénk, ha nem leoperálnák, hanem simán egy rosdás baltával lecsapnák a karját... a kettő közt van egy kis különbség...
12750 levél
Válasz 03.12.10. 17:01 #110
okoska3000
minden bűnözőt lecsonkolni, azt kidobni egy szigetre, basztassák és egyék meg egymást...

börtönszigetet...
433 levél
Válasz 03.12.10. 16:46 #109
Tiny
Akkor meg szívozunk? Nyugadjunk bele, csak egy másodperc vagyunk a világegyetemben akkor meg? Ilyen alapon azt is mondhatnánk le van sz**va mi lesz 100 év múlva. Valószínűleg közülünk senki sem él már akkor.
"Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme." Rejtő Jenő
2842 levél
Válasz 03.12.10. 08:10 #108
borotvapenge
Nagyléptékben?

Szerinted mennyi van még az emberiségnek ezen a bolygón? ..mert, hogy nem 5 milliárd az biztos.
"Volt itt valami iromány, de meguntam.."-ot is meguntam..
433 levél
Válasz 03.12.09. 21:07 #107
Tiny
Azért mondok ilyen "marhaságokat" mert sok lehetőséget végiggondoltam már, de hosszú távon egyik se tűnik hosszan fennállónak és jónak. Gondolj bele az ember civilizáció kb. 10000 éves tehát hosszú ideig fennáló rendszer kb. ennyi ideig lenne.
De ez is minimális a Föld hátralévő valószínüleg 5 mrd évéhez képest. Kicsit nagy léptékben gondolkozom (matematika ezt teszi az emberrel). Megvalósítható ötletek?
"Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme." Rejtő Jenő
4695 levél
Válasz 03.12.09. 17:11 #106
szedrencs
Szerintem megenné magát.
1003 levél
Válasz 03.12.09. 16:42 #105
Schüll
Dehogy!

Hát ez hülye! Az áldozat maga eszi meg a pöcsét? Jézus! A kannibált meg szerintem meg kéne csonkolni! Utánna meg 1 gumiszobába dugni és kenyéren és vizen életben tartani haláláig!
4695 levél
Válasz 03.12.09. 16:32 #104
szedrencs
@Schüll: orvosira jársz?

@Tiny: "a genetikailag rossz embereket kolonizálni küldeni a Marsra. ott nem zavarnak senkit. Megjavulnak, vagy nem sokáig élnek..."

Ez nagyon aranyos! Tettszik. Végülis ennyi erővel a sivatagot is mezőgazdasági művelés alá vehetnék.

Na, akkor folytatom a hülye kérdéseimet, ha már így belejöttük.

Vele mit kellene csinálni?

http://index.hu/politika/bulvar/kannibal9381/

http://index.hu/politika/bulvar/1203meiwes/

(Tudom Schüll, őt is csonkolni kéne.)

Tény, hogy egy beteg állat, de szerintem sikerült egy teljesen új kategóriát teremtenie büntetőjogilag.

Emberölés? Öngyilkosság? Vagy eutanázia?
Tessék szavazni.

Tessék szavazni:
06-70 KILLER
06-70 SUIZID
06-70 EUTANZ

(Emelt díjas hívás. A hívás díja 240Ft+ÁFA/perc.)

(Najó, fáradok
1003 levél
Válasz 03.12.09. 15:36 #103
Schüll
Mind2t megcsonkítani!
433 levél
Válasz 03.12.09. 15:23 #102
Tiny
ZZoli, az különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés volt, még szép, hogy büntették.

szedrencs, hát nem is tudom én a dílert keményen megbüntetném, a junkie-t meg elvonóra küldeném aztán büntetném meg. Végül is ki ezért a felelős? 1. A junkie nem ölt volna, ha nem kellett volna pénz a drogért. 2. Nem kellett volna drog, ha díler nem látja el vele folyamatosan. 3. A díler nem ad el drogot, ha nincs kereslet. 4. Nincs kereslet, he minden rendben van a társadalomban.
Tehát sok bűnért a nevelés/társadalom a felelős. Kevés ember alapból rossz. Megoldás: társadalomat jobbá tenni, a genetikailag rossz embereket kolonizálni küldeni a Marsra. ott nem zavarnak senkit. Megjavulnak, vagy nem sokáig élnek...
"Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme." Rejtő Jenő
1961 levél
Válasz 03.12.09. 14:32 #101
ZZoli3
A dílert jobban büntetik mert drogot árult.A másik csávó meg csak öntudatlanul cselekszik. Hallottam,hogy egy ember ellen eljárás indul mert a lakásába vitt egy embert akit végül +ett ! Lefektette a földre azt nekiesett majd kiette a belét !!!!
Ooooh you set my soul alight
4695 levél
Válasz 03.12.09. 12:55 #100
szedrencs
Tudnak valamit azok a kínaiak.

Tényleg felmerült egy jó kis kérdés bennem:
Tehát van monjuk egy drogdílerünk (keménydrog), kiterjedt vevőkörrel. És vannak lecsúszott/lecsúszófélben lévő junkie vásárlói. Tegyük fel, hogy az egyik junkie - pénz hiányában kirabol + megöl valakit, hogy tudja fizetni az "adagját". Tegyük fel, hogy a junkiet beviszik az örsre, és feldobja a beszállítóját, akit - véletlenül - pont elkapnak a rendőrök.

Ilyen esetben kit kellene szigorúbban büntetni szerintetek? Mi alapján súlyozzunk? Társadalomra gyakorolt veszélyesség mértékében? Vagy az alapján, hogy ki húzta meg a ravaszt/szúrt a késsel/stb.

Na kíváncsi vagyok a véleményekre.
2842 levél
Válasz 03.12.09. 09:01 #99
borotvapenge
A bűn nem kifizetődő!
"Volt itt valami iromány, de meguntam.."-ot is meguntam..
1247 levél
Válasz 03.12.09. 07:33 #98
erdos
Tisztelt Hadzsi...
Akkor szépen sorban haladjunk mivel kíváncsi vagy a véleményünkre.
- Nem azért veszi el a gyermekgyilkos életét az állam mert sokba kerük etetni hanem mert gyermekgyilkos. Az én véleményem szerint az egyénnek nem csak jogai vannak, hanem kötelezettségei is. Amennyiben olyan mód tesz ellent a kötelezettségeinek akkor igenis veszítse el a jogait, még akár az élethez való jogát is. Ne feledjük el, egy különös kegyetlenséggel előre megfontolt szándékkal súlyosbított gyermekgyilkosról beszélünk.
- Természetesen a halálbüntetést csak a legsúlyosabb esetekben kellene alkalmazni, és a megfelelő közvetlen bizonyítékok alapján. Amennyiben ez nem áll fent úgy a halálbüntetés sem alkalmazható.
- A sok blabla után pedig a hozzám legközelebb álló gondolat:
Egy halálbüntetés nem csak annak szól akin végrehajtják, hanem annak is aki játszik a gondolattal hogy esetleg ilyet fog tenni. Magyarul az elrettentés erejében hiszek.
- Na még egy adalék:
Az ilyen fajta gyilkosságokért elítélt emberek 70%-a visszaeső lesz. Ehhez hozzátenném hogy ezt csak emlékezetből írom, nem vagyok biztos a százalék helyességében, de ha ez csak 40% az is rengeteg ember élete....
MEG KELL TANÍTTATNI MINDENKIVEL HOGY A BŰN VELEJÁRÓJA AZ ANNAK MEGFELELŐ BÜNTETÉS.
(na ez egy szép zárszó volt... )
Nem az a baj hogy nagy az isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés...
1984 levél
Válasz 03.12.07. 20:35 #97
Hubert
Nem baj, vesszen a férgesse !
Next stop, Wonderland.
1003 levél
Válasz 03.12.07. 20:23 #96
Schüll
éN TAVAJ SE SÍRTAM! Sőt! Örültem!

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.