Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Zene

»» Eurovíziós dalfesztiválÍrd ide hozzászólásod:

1675 levél
15.05.21. 09:47
-T0ng-
Hát azért ez a liberális demokrácia vad hajtásai egy erős kifejezés, de abban egyet értek, hogy sokszor a helytelenül pozitív diszkriminációnak nevezett elv azokat teszi előnyösebb helyzetbe másokkal szemben, akit pont, hogy egyenlővé kéne tenni. Ez a tendencia ugyanakkor szerintem nem a liberalizmus, egyszerűen csak a megfelelési kényszer, az emberi jóakarat és együttérzés kihasználása.

Én személy szerint elég liberálisan gondolkodom, de ez az esélyegyenlőség terén addig terjed, hogy mindenkinek az jár, ami másnak is annál se több se kevesebb. Ismerek egy vak srácot, elvégzett egy egyetemet és soha nem vágyott arra, hogy bárki is kivételt tegyen vele és hála az égnek soha nem is tettek vele. Mert, hogyan érezné magát normálisnak, ha vele mindig kivételeznek csak azért, mert nem lát. De ugyanezt gondolom a melegek, transzneműek kérdéséről is: Nem számít az, hogy kit szeret, vagy hogy érzi jól magát, nekem is meleg ismerősöm, de ő is tudja, hogy ebből nem kell nagy felhajtást csinálni. Egy hetero sem csinál parádét, hogy megmutassa kit és hogy szeret.

Az ilyen versenyeknek viszont mára ez lett a lényege. Akkor eladható egy produkció, ha a mondanivalóját eszi a nép. Egy békéről szóló szám szép és jó, de ha fellép egy Down szindrómás csapat az még jobb. Teljesen normális, hogy felléphetnek és tényleg az egyenlőség részét értelmesen ragadja meg, hogy ugyanúgy indulhatnak mint bárki más. De az már nem a versenyző és nem a versenyszervező hibája, hogy a szavazók velük jobban képesek szimpatizálni. Az a szavazók saját elcseszett értékrendje, hogy mindenki akit másnak hiszünk, látunk másként is kezeljük.

Vissza