Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Private Moon Studios helyzetjelentés

2006.01.03. 18:14 | Dino | kategória: Játék

A Private Moon Studiostól érkezett egy sajtóközlemény, melyben aktuális projektjeik helyzetéről nyújtanak átfogó képet. Lássuk tehát, min dolgozik Pierrot és csapata!
Hazánkban már korábban megjelent az első három A.G.O.N. fejezetet (London Scene, Adventures in Lapland, Pirates of Madagascar) dobozos játék formájában összefogó kiadvány, A rejtélyes kódex, hamarosan pedig már külföldön is elérhető lesz, Mysterious Codex címmel. Észak-Amerkában a VivaMedia, francia nyelvterületen pedig a MicroApplication kezdi forgalmazni a játékot 2006. első negyedévében.
Készül a negyedik epizód is, a The Lost Sword of Toledo, melyet az eddigieknél még nagyobbra, hosszabbra és részletgazdagabbra terveznek. A fejlesztés a vártnál kissé lassabban halad, de előreláthatólag március-áprilisra elkészül a csapat az új résszel is. 19 kézi animációval megmozgatott karakterrel találkozhatunk majd benne, melyek közül nyolccal beszélgetést is kezdeményezhetünk (32 oldalnyi párbeszéd készült a játékhoz). A rejtvények között pedig olyan is akad, amely által igen pontos történeti hűséggel megismerhetjük, hogy hogyan készültek a korabeli fotográfiák és hogyan lett belőlük papírkép.
Az A.G.O.N. mellett egy másik kalandjátékon is dolgozik a Private Moon Studios. Ez a Jumurdzsák gyűrűje (Yoomurjak's Ring), mely egy történelmi témájú interaktív film (FMV kalandjáték) lesz. 35 profi színész közreműködésével 30 helyszínen rögzítették a játék jeleneteit. A történet napjainkban játszódik. Jonathan, a fiatal amerikai újságíró (aki amúgy az Agon főhősének dédunokája) Magyarországra, pontosabban Egerbe érkezvén hinni kezd egy idős ember zavaros meséjében, s miután az váratlanul meghal, folytatja az öreg megkezdett nyomozását egy, a régmúltba visszanyúló ügy kapcsán. Feltűnik néhány furcsa üzenet a múltból, egy regényalak (Jumurdzsák - Yoomurjak), aki talán valóságos személy lehetett, egy gengszter, aki az öt gyémántcsillaggal kirakott gyűrűt keresi, egy őrült tudós, aki állítása szerint már több, mint százötven éves, és rengeteg más furcsa karakter. A középkori vár, barokk kori polgári házak, török kori fürdő és múltszázadi parkok, igazi műemlékek között játszódó kaland több mint 600 eredeti panorámaképpel és közel másfélórányi mozgóképes anyaggal, részletes enciklopédiával, csavaros rejtvényekkel várhatóan 2006 április-májusában jelenik majd meg Magyarországon. A párhuzamosan angol nyelvű feliratozással is készülő játék világszintű megjelenésével kapcsolatban a Private Moon Studios partnereket keres.
Végül pedig az A.G.O.N. epizódok online vásárlói számára fontos információ, hogy január 1-jétől az A.G.O.N. weboldalán kizárólag a Kagi rendszerén keresztül lesz lehetőség a fizetésre (ez volt a leginkább használt fizetési forma az eddigi vásárlások során is). ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

A.G.O.N.
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
A.G.O.N.

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló