Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Nemzetközi 24 órás Programozóverseny - hatodszor

2006.01.14. 11:59 | Dino | kategória: Egyéb

2006. április 21-23. között hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már hagyományosnak tekinthető Nemzetközi 24 órás Programozóverseny. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) ad helyet az eseménynek, a szervezőmunkát ez évben is a Magyar Villamosmérnök- és Informatikushallgatók Egyesülete, valamint a Simonyi Károly Szakkollégium végzik. A verseny elsődleges célja, hogy az informatikával és programozással foglalkozó emberek (egyetemi hallgatók, iparban dolgozó profik, vagy akár középiskolások) számára kihívást és lehetőséget biztosítson tudásuk és képességeik összemérésére extrém körülmények között.
A korábbiakhoz hasonlóan a verseny idén is kétfordulós, és a nyeremények értéke meghaladja az 5000 eurót. A 2005. január 11-i meghirdetés után jelentkező csapatok először 2006. február 26-án mérkőznek meg egymással egy interneten bonyolított elektronikus előválogató keretében. Ezen az on-line erőpróbán a kiadott feladatok megoldására öt óra áll rendelkezésre. A kiértékelés után a legjobbnak bizonyuló harminc csapat jut tovább a 2006. április 21-23-án, a Műegyetemen megrendezendő 24 órás döntőbe.
Sem az elektronikus előválogatón, sem a helyszíni döntőn nincs megkötés a versenyzők által használt fejlesztőeszközökre, könyvekre, operációs rendszerre vonatkozóan. A helyszíni versenyen a résztvevők a saját maguk által hozott számítógépeken dolgoznak, a szervezők csak elektromos áramot és a verseny idejére létrehozott helyi hálózathoz való csatlakozást biztosítják. Természetesen a viadal során tilos a csapattagoknak a külvilággal kommunikálni.
Regisztrálni a verseny hivatalos honlapján, a www.challenge24.org címen lehet, 2006. február 17-ig. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló