25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Mozi/film

Idézős film

Írta: Dino

Sokan az hihetik, hogy a Csajozós film (Date Movie, hazai bemutató: március 16.) tipikusan az a film, amin nagyon jól mulatnak a nézői, amíg a moziteremben ülnek, de utólag nem nagyon gondolnak rá. De tévednek. Az interneten új szenvedély terjed. Mivel a Horrorra akadva szerzőgárdájának két tagja által írt és rendezett vígjáték számtalan korábbi romantikus és nem romantikus film paródiája, a nézők azon versengenek, melyikül fedezi fel a legtöbb idézett filmet.
E versengést az teszi különlegessé, hogy az eredmények sosem egyeznek. Többnyire 5 és 35 közé esnek, de mindenki mást vesz észre: nyilván jó néhányszor olyat is, amire az alkotók eredetileg nem is gondoltak. Annyi biztos, hogy a Csajozós film vad humora nem kíméli a Kill Billt, a King Kongot, az Apádra ütököt és folytatását, a Pretty Womant, a Bridget Jones-filmeket, az Ünneprontók ünnepét és még sok mást. Ugyan a cél eredetileg a romantikus vígjátékok parodizálása lett volna, de úgy látszik, az alkotók nem álltak meg félúton.
Aaron Seltzer, a film egyik író-rendezője viszont bevallotta, álnéven néha ő is ír az idézetvadászó fórumokra, „csak hogy megkavarja kicsit a többieket”.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!