Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Oscar-jelölés hajnalban

2006.02.03. 17:07 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Az Amerikai Filmakadémia hagyományosan hétköznaphajnalban jelenti be az év legfontosabb hírét: azt, hogy kit jelöltek Oscar-díjra. Legalább ilyen erős hagyomány az is, hogy utóbb minden jelölt színész azt nyilatkozza: ő átaludta a nagy hír érkezését, a férje, felesége ébresztette fel izgatottan. George Clooney azonban nem törődik a hagyománnyal – pedig őt is jelölték a Sziriána (Syriana, hazai bemutató: február 23.) című politikai thrillerben nyújtott játékáért.
- Persze, biztosan mindenki el is feledkezett róla, hogy ma jelentik be, kit jelöltek – nevet Clooney. – Az igazság az, hogy ilyenkor mindannyian hajnalban kelünk, vagy el se tudunk aludni, és csipás szemmel bámuljuk a tévét, vagy várjuk, hogy megcsörrenjen végre a telefon. Én egész biztosan így voltam vele.
- Tény, ami tény, én sem sokat aludtam azon az éjjelen – ismerte el Joaquim Phoenix is, akit A nyughatatlan (Walking The Line, hazai bemutató: február 2.) című filmben alakítja a főszereplőt. – De nem baj, azok az idők jutottak eszembe, amikor együtt laktunk a testvéreimmel, és biciklin jártunk meghallgatásokra: nagyon korán kellett kelnünk, ha időben oda akartunk érni. Akkoriban még azt sem tudtam, hogy létezik Oscar-díj, csak rettentően szerettem volna játszani. De úgy látszik, megérte, hogy akkoriban hajnalban keltem, és rengeteget bicikliztem: hiszen különben nem kelhettem volna most hajnalban, hogy megtudjam, A nyughatatlant öt Oscar-díjra jelölték. És abból az egyik az enyém. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló