25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Mozi/film

A véres magyar-szovjet meccs felvételeivel kezdődött a Szabadság, szerelem forgatása

Írta: Dino

A Szőnyi úti BVSC-birodalom egy hétre Melbourne-né változott. Vasárnap megkezdődött Andy Vajna filmje, a Szabadság, szerelem akciójeleneteinek a forgatása: a ’second unit’ birtokba vette a vízilabda stadiont, hogy felidézze az 1956-os olimpiai elődöntő, a legendás szovjet-magyar meccs hangulatát.
A forgatás jó hangulatban, de az előre meghatározott szoros forgatási menetrend szerint zajlik. A BVSC után a stáb a Műegyetemre, majd a margitszigeti Hajós Alfréd uszodába költözik, ezután következik a Kossuth tér majd számos budapesti helyszín. A tervezett az utolsó forgatási nap május 9. lesz. A két dátum között több ezer statiszta (egyes jelenetekben egyszerre hatszáz) és negyvennyolc színész dolgozik majd a körülbelül kilencven fős stábbal.
Goda Krisztina rendező irányításával ma a ’first unit’ is elkezdte a forgatást, sőt - a hazai gyakorlatban kivételes módon már a forgatás első hetében-, az utómunkával foglalkozók, vágók, trükkmesterek is munkához láttak.
„Óriási kihívás számomra, hogy én rendezhetem ezt a filmet – vallja be Goda Krisztina, rendező. -- A magyar filmiparban szokatlanul nagy méretű és nagyon profi stábbal, valamint kiváló színészgárdával dolgozhatok együtt ebben az igen feszített tempójú produkcióban. Izgalmas, nehéz és egyben nagyon szép néhány hónap áll előttünk.”
„Úgy érzem magam, mint a versenyló a start előtt – meséli Dobó Kata –, minden idegszálammal a feladatra koncentrálok, igyekszem teljesen beleolvadni a figurámba. Már vagy százszor olvastam a forgatókönyvet, az elmúlt másfél hónapban folyamatosan próbáltam Goda Krisztával, és Lázár Kati is segít a felkészülésben.”
„Pontosan képbe akartam kerülni, a forgatás előtt sokat olvastam, archív felvételeket néztem ’56-ról – nyilatkozta Fenyő Iván. – Szeretném, hogy minden felvétel nagyon hiteles és izgalmas legyen; igazán nagy megtiszteltetés, hogy magyar pólóst alakíthatok, aki ráadásul olimpiát nyert, miközben itthon tombolt a forradalom.”
„Egyelőre számomra a legizgalmasabb dolog találkozni és együtt dolgozni az olimpiai és világbajnok vízilabda csapattal – mondta Csányi Sándor. – Nagyon jó fejek, szerények és segítőkészek, ami sok segítséget jelent egy ilyen filmnél. Öröm látni, mennyire élvezik, hogy színészkedhetnek, és egy új dologban próbálhatják ki magukat.”
"Az a célunk, hogy a film a nézők érzelmeire hasson - mondta Andy Vajna, a film producere - Hitelességre törekszünk, átélhető filmet szeretnénk csinálni, olyat amely egyformán izgalmas minden generációnak.”

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • A véres magyar-szovjet meccs felvételeivel kezdődött a Szabadság, szerelem forgatása
  • A véres magyar-szovjet meccs felvételeivel kezdődött a Szabadság, szerelem forgatása
  • A véres magyar-szovjet meccs felvételeivel kezdődött a Szabadság, szerelem forgatása
  • A véres magyar-szovjet meccs felvételeivel kezdődött a Szabadság, szerelem forgatása
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!