Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Kóla, Zita, Pirosszka

2006.03.31. 19:13 | Dino | kategória: Mozi

Görög Zita munkájáról, szerepléseiről, fellépéseiről sokszor hallunk, azonban kevésbé köztudott, hogy a médiaszemélyiség párjával havonta egy-két alkalommal ellátogat két dunántúli községbe, ahol nagycsaládos gyermekotthonoknak nyújtanak segítséget. Az önkéntes megmozdulás során olyan programokban vesznek részt, amelyek hozzájárulnak a gyermekek személyiségének egészséges fejlődéséhez.
Legutóbb az SPI International és a Hollywood Multiplex Kaposvár mozi jóvoltából a gyerekek megnézhették a PiROSSZka című animációs családi filmet. A vetítés során igen elcsodálkoztak azon, hogy nem a klasszikus Piroska és a farkas történetével találkoztak, hanem annak mintegy a folytatásával.
„Mindannyian nagyon jól éreztük magunkat – nyilatkozta Görög Zita –, az a logikai vonal, amely mentén halad a film, és ez a szórakoztató oknyomozói stílus mindenkit a mozi székeihez bilincselt. Sokat nevettek a gyerekek, a Jáksó László által szinkronizált Csincsi, a gyorsan beszélő mókus volt a kedvencük. A legkülönlegesebb ebben a megmozdulásban az a tény, hogy ezeknek a gyerekeknek a túlnyomó többsége még soha életében nem volt moziban, így külön élmény volt számukra már az is, hogyan lehet menüben vásárolni az üdítőt és a pattogatott kukoricát.”
A gyermekek egyik nevelőnője azt mondta, ez volt az első alkalom, amikor nem a szegény csemeték irigykedtek többi, egészséges körülmények között élő osztálytársaikra, hanem épp fordítva.
A gyönyörű modellt egyébként április közepétől újra láthatjuk a hazai filmvásznakon, ő az egyetlen magyar színész, aki szerepet kapott az Underworld: Evolution című amerikai produkcióban. Aki pedig az otthonában kíván Zitával találkozni, az megtekintheti őt a Szőke kóla c. magyar film DVD-s változatában. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Forrás: SPI

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló