Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Lövésed sincs - A Bőrnyakúak mától DVD-n menetelnek

2006.08.08. 18:21 | Dino | kategória: DVD

Rambo ujja már nem remeg a ravaszon, Michael Vronsky mostanában az égi favellákban játszik orosz ruletett és Bob Barnes szakasza sem közveszélyes többé. Felváltották helyüket mások. Új idők, új konfliktusok, új hősök jöttek. A világ első tévés háborúja 1990 nyarától borzolta, avagy boldogította a humánus földlakókat. Rengeteg amerikai fiatalember ekkor tapasztalta meg mi is az a valami, amiről Vietnámot megjárt öregeik elborzadva meséltek. Anthony Swofford egyike volt azoknak a huszonéves srácoknak, akik önkéntesként megjárták Szaúd-Arábiát és Kuvaitot az Öböl háborúban. Hazatérése után élményeit bőséges cinizmussal, iróniával írta meg és 2003-ban óriási sikerrel ki is adta. A Bőrnyakúak kilenc hétig a The New York Times bestseller-listáján szerepelt. Hollywood természetesen lecsapott a könyvre és avatott kezekbe adta az egyedülálló alapanyag megfilmesítését. Sam Mendes pedig nem vallott szégyent: érzékletesen mutatta be milyenek is a háború unalmas hétköznapjai. A sikeres mozi szereplés után, a film augusztus 8-tól DVD-n látható.
A lemezen, a legérdekesebb extrák ezúttal az audiokommentárok, amelyekben az eredeti mű szerzője, a forgatókönyvíró és a rendező mesél a történet és a produkció születéséről. Különösen Swofford visszaemlékezései az izgalmasak, aki meghökkentő stílusban és nyíltsággal anekdotázik iraki megpróbáltatásairól. „Swoff fantáziái” kisfilm a furcsa képzelgések tárháza. Beleláthatunk egy kegyetlen nyomás alatt álló katona már – már beteges vízióiba. Érdekes összeállítás és tanulságos kirándulás, a színészek tolmácsolásában. Teljes hosszában látható az extrák között, a filmben is látható híradó interjúk teljes változata. Pszichó játék részesei lehetünk, ahogy a tengerészgyalogosok előbb felöltik a hivatalos formát és a bevett fordulatokat zsolozsmázzák a kamerába, dicsőítik seregüket. Aztán pillanatok alatt bepöccenek és elmondják zsigereikből felszakadó véleményüket minden ótvar háborúról. A „Kimaradt jelenetek” extrában a szívatásoktól a sivatagi menetelésig mindent láthatunk, hogy még inkább elmenjen a kedvünk az önkéntes katonaélettől. Végezetül a King Kong monstre előzetesével evickélhetünk ki végleg a lehorgasztó háborús - szindrómából, hogy helyre billenjen a Bőrnyakúak miatt felzaklatott lelki harmóniánk. A film 5.1-es átütő erejű szinkronnal, az extrák pedig színvonalas magyar felirattal nézhetők, élvezhetők.
Feszült, idegtépő mozi Jake Gyllenhall, az Oscar – díjas Jamie Foxx főszereplésével és a vérprofi magyar mesterlövészt alakító Fenyő Iván játékával, aki októbertől a Szabadság, szerelem című alkotásban is megmutatja majd mennyire jól bűvöli a gépfegyvert. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Forrás: InterCom

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló