Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Moziünnep harmadszor

2006.08.28. 23:37 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Augusztus 31. csütörtök és szeptember 3. vasárnap között kerül megrendezésre idén az immár harmadik Moziünnep, melyben ezúttal 44 település 74 mozijának 285 vetítővászna vesz részt. Négy nap alatt több mint 200 filmet láthatnak az érdeklődők kedvezményes, maximum 350 forintos jegyáron. A nyereményakciókra jogosító kis füzet idén is jár a mozijegyek mellé.
Idén hat film nyit a Moziünnepen: a Vadászpilóták című akciófilm, Nemes Gyula alkotása, az Egyetleneim című vígjáték egy mániákusan társat kereső fiúról, a Mrs. Henderson megmutatja Judi Dench és Bob Hoskins főszereplésével, a John Turturro rendezte Románc és cigaretta musical-vígjáték James Gandolfinivel, Susan Sarandonnal, Kate Winslettel és Steve Buscemivel, az egyik legismertebb középkori szerelmespár, Trisztán + Izolda története s az Aaltra című finn tragikomédia, melyben Aki Kaurismäki szereplőként tűnik fel. Idén két premier előtti film is szerepel a Moziünnep programján: Penélope Cruz főszereplésével Pedro Almadovar legújabb filmje, a Volver, valamint a Kellemetlen igazság című dokumentumfilm, melyben Al Gore a globális felmelegedés veszélyeire hívja fel a figyelmet. A filmek közül kettő, a Távkapcs és a Miami Vice azonban sajnos nem része az idei Moziünnepnek, így azokat az alkotásokat csak teljes jegyáron tekinthetik majd meg az érdeklődők. A korábban bemutatott filmek közül nagy visszatérők a Túl a sövényen, a Karib-tenger kalózai 2, a Tigris a hóban, a Superman visszatér és az Underworld: Evolúció.
Az idei Moziünnep különösen nagy hangsúlyt helyez a magyar filmalkotásokra, ezért számos közönségtalálkozó színesíti majd az Ünnep programját. Az érdeklődők találkozhatnak majd az Egyetleneim, a Taxidermia, a Magyar szépség és az Üvegtigris I-II rendezőjével.
További részletek a Moziünnep filmjeiről és meglepetéseiről a www.moziunnep.hu oldalon találhatóak. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló