Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

DVD-n a Lost – Eltűntek teljes első évada

2006.09.05. 22:40 | szerző: Dino | kategória: DVD

Élnél egy rejtélyes, trópusi szigeten, ahol minden fa mögött - jó filmes klisékre emlékeztető - dermesztő és meglepő borzalom várna rád? Gondolom nem. Ha mégis, akkor előbb nézd meg a Lost – Eltűntek mindegyik epizódját, hogy döntésedben végképp elbizonytalanodj. Szeptember 5-én, 5 lemezen díszcsomagban, az első évad összes része megjelenik végre DVD-n. 25 kötélidegeket is felmorzsoló folytatás, több mint 17 óra non-stop izgalom vár most minden rajongóra vagy a szériát most először felfedező nézőre.
A tavalyi évben abszolút sikerként robbant világszerte a misztikus Lost - Eltűntek, amely a rekordnézettség mellett komoly szakmai visszhangot is kapott: 6 Emmy-díjjal jutalmazták érte az alkotókat. Továbbá mind az Emmy, mind pedig a Golden Globe elismerések odaítélői az év legjobb sorozatának választották.
A történet alfája és omegája egy repülőszerencsétlenség, 48 túlélőjének az életben maradásért vívott harca. Az első 40 napjukat követhetjük végig. A bibliai szám, egyben utalás is és ez nem véletlen. A megmaradtak közül tizennégy főszereplő életének a korábbi eseményeit is megismerjük. Az idő múlásával lassan kiderül, hogy miért épp ők a kiválasztottak, akik a pokoli Édenbe jutottak. Minden rész kínál egy újabb megfejtésre váró tikot, megismerünk egy addig ismeretlen zöngét a múlt árnyai közül vagy éppen a túlélésért folytatott küzdelem, egyik következő fejezetével leszünk gazdagabbak. A szigeten töltött éjszakák, nem éppen olyanok, mint cabiriaiak voltak hajdanán. Az erdő mélyéről félelmetes hangok hallatszanak, egy titokzatos lény dühöng állandóan a dzsungelben. Ráadásul rajtuk kívül mások is vannak a kicsiny szárazföldön. S egyáltalán nem biztos, hogy békések a szándékaik...
A sorozat kiötlői között találjuk J.J. Abramst, aki mielőtt a jól fizetős tévés munkák rabja lett, az Armageddon vagy a Kéjutazás forgatókönyveit formálta véglegesre. Nevéhez fűződik még a képernyőre kitalált akciódomina – sorozat, az Alias, amely végleg sztárstátuszba katapultálta a mostanában, inkább csak Ben Affleck feleségeként ismert Jennifer Garnert. A Lost másfél órás nyitórésze volt a legköltségesebb pilot a televíziózás történetében: közel 11 millió dollárba került. Csupán a díszletként használt repülőgép megvétele és szállítása egymillió zöldhasút emésztett fel. A filmet a Hawaii-hoz tartozó Oahu szigetén forgatták. A felvételek közben felmerült, hogy esetleg egy másik, olcsóbb helyszínen folytatják a munkát takarékossági okokból, ám végül ettől eltekintettek. A munkálatok közben alakult a történet menete. A forgatókönyvet több szerző készítette, akik sorsolással döntötték el, hogy ki, melyik epizódot írja. Előfordult, hogy az alkotók sem tudták, mi fog történni néhány résszel később. Például az orvos Jack a második részben meghalt volna, egy hirtelen ötlettől vezérelve mégis megkegyelmeztek neki. A színészválogatás sem volt egyszerű menet. Kate karakterét eredetileg a koreai Yoon-jin Kimnek szánták, a producerek azonban meggondolták magukat. Erőteljesebb alkatot kerestek a helyére, neki pedig – miután nem akarták kihagyni - külön írtattak egy szerepet. Vincentet, a kankutyát pedig egy szuka alakította, aki kamerákon kívül a Madison névre hallgatott.
A sorozat nyitó évada rendkívül sikeres volt az Egyesült Államokban. Már első epizódot rekordszámban, 18,7 millióan nézték végig és ezzel ez a műsor az ABC legnézettebb szériájának számít 1985 óta. Magyarországon hétről – hétre, közel 1,5 – 2 millió embert szegeztek a készülékek elé a fordulatos és drámaian kihegyezett epizódok. Most minden rajongó nyugodtan dőlhet hátra. Az 5 lemezes DVD-n csonkítatlanul, egyhuzamban és reklámok nélkül nézheti meg a Lost – Eltűntek összes epizódját, kifogástalan Dolby Stereoban szóló magyar szinkronnal. ■

Forrás: InterCom

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló