Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

A Szabadság, szerelem a Fehér Házban

2006.09.26. 18:42 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Különleges megtiszteltetésben részesült még a bemutatója előtt a Szabadság, szerelem. Goda Krisztina rendező és Andrew G. Vajna producer alkotása, magyar filmek között elsőként, meghívást kapott a Fehér Házba. Az október 29-én megrendezendő vetítésen az Egyesült Államok elnöke, George Bush is a magyar mozi nézői között lesz.
Az 1956-os forradalmat megidéző alkotás azonban már az elnöki hivatalban történő bemutatkozás előtt megkezdi nemzetközi szereplését: október 11-én az egyik legrangosabb filmes elismerés, a Golden Globe-díj odaítélésére jogosult, Hollywoodba akkreditált újságírók tekinthetik meg. A filmet meghívták New Yorkba a Lincoln Center októberi filmfesztiváljára, Los Angelesbe, Bostonba, Chicagóba, Londonba, Párizsba, Moszkvába és Tel Avivba is.
Az ünnepélyes vetítések azonban csak a kezdetét jelzik a Szabadság, szerelem nemzetközi sikerének. Az elmúlt hetekben a világ legnagyobb forgalmazócégeinek képviselői jöttek Budapestre, hogy még a vágószobában megnézzék a nem végleges változatot: komolyan érdeklődik a Fox, a Sony Classics, a Regency, a Focus és a Paramount Classics valamint rajtuk kívül a Weinstein Company, az a cég, amely számos független film világsikeréhez járult már hozzá. E cégek készen állnak a nemzetközi forgalmazásra, a konkrét tárgyalások a jövő héten kezdődnek.
A Szabadság, szerelem 2006. október 23-án, rendhagyó módon hétfőn kerül a magyar mozikba – az alkotók és a forgalmazó a szokásostól eltérő premier időponttal is az ötven évvel ezelőtti események előtt kíván tisztelegni. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló