Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mobil

Nokia - élő televíziózás + YouTube

A finn cég új mobilja speciálisan a TV-zésre lett kialakítva.

2007.02.12. 15:28 | szerző: Retee | kategória: Mobil

A Nokia a Spanyolországban megrendezett barcelonai 2007-es 3GSM világkongresszuson bemutatta a Nokia N77 multimédiás számítógépet, amely vonzó és kompakt formában, az Nseries teljes funkciókészletével nyújt optimalizált mobiltelevíziós élményt. A termékcsalád legfrissebb, integrált DVB-H-t tartalmazó készülékével, az N77-tel az élő mobiltelevíziós platformot fejlesztő szolgáltatók bővíthetik készülékválasztékukat, amely így még több előfizetőt vonz majd.
„A televízió a világ legnagyobb médiája, amelyet a Nokia N77-tel most mobillá teszünk. A zsebre rakható és kedvező árú modellel még közelebb kerül a DVB-H technológián alapuló, élőben sugárzott mobiltelevízió tömeges piaci elterjedése - mondta el Jonas Geust, az Nseries Players Category részlegének vezetője. – A széles, 2,4 hüvelykes és 16 millió színárnyalatot megjelenítő kijelzőnek és a kiváló sztereó hangnak köszönhetően a készülék ideális személyes mobilberendezés az élő televízióadások megtekintésére."
A készülék megjegyzi azt a csatornát, amelyet a legutóbbi kikapcsolás előtt néztünk. Beállíthatunk a kedvenc műsorok kezdetére figyelmeztető emlékeztetőket is, majd egy gombnyomással a műsorra kapcsolhatunk. A mobiltévé-alkalmazás műsorkalauzával akár hét nap programját is áttekinthetjük, böngészhetünk a csatornák között, előfizethetünk további csatornákra, és kiválaszthatjuk az érdekesnek ígérkező műsorokat. Ráadásul 30 másodperces ismétlést is megtekinthetünk, utána pedig nézhetjük tovább az élő műsort. Emellett az N77 akár 2 GB-ig is bővíthető memóriával, beépített sztereó hangszóróval, két megapixeles kamerával és 3G-s hálózatra tervezett képességekkel is rendelkezik. A készülék boltokba kerülése 2007 második féléve, adók és kedvezmények nélküli ára körülbelül 370 euro körül mozog majd.
Hír még az Nseries családdal kapcsolatban, hogy tulajdonosai számára ezentúl mindig elérhetők lesznek a YouTube videofelvételei. A videókhoz a Mini Mappel ellátott Nokia internetböngésző segítségével lehet hozzáférni, a hamarosan induló, új YouTube mobiloldalról. A filmek RSS értesítői (feedjei) az új Nokia Video Center alkalmazással már most hozzáférhetők. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló