Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

Új Asus hangkártya

Az ASUS bemutatta új generációs hangkártyáját a 2007-es Computexen.

2007.06.14. 18:19 | szerző: Retee | kategória: Hardver

Az ASUS bemutatta új termékcsaládjának első tagját: az ASUS Xonar D2 7.1 hangkártyát. Az új hangkártya AV200 audiochipre épül, mely nem csupán kivételes hangminőséget kínál, de több hangminőség-javító technológiát is támogat, mint a Dolby és DTS. A Xonar D2 118 dB jel-zaj arányt (SNR) biztosít a ki- és bemenetnél egyaránt, ami a legjobbnak számít a PC-k nagyrészének hangminőségénél. A piacon kapható hagyományos hangkártyákkal szemben, melyeknél a legnagyobb SNR érték csak az elülső oldali hangszóróra vonatkozik, a Xonar D2 118 dB hangminőséget kínál minden 7.1 csatornán. A kiváló hangzás mellett, a Xonar támogatja a Dolby és a DTS hangtechnológiáit, így tökéletes hangzást biztosít multimédiás tartalmakhoz. Támogatja a Dolby Digital Live funkciót, mely a PC vagy játék audiotartalmát Dolby Digital formátumba konvertálja. A Dolby Headphone funkciónak köszönhetően tökéletes hangzást kapunk fejhallgató használatakor is. A Dolby Virtual Speaker élethű hangzást biztosít sztereo hangszórókon keresztül, a Dolby Pro Logic IIx pedig 7.1-es hanggá alakítja a sztereo vagy 5.1-es jeleket. A DTS Interactive a valós idejű AC-3 dekódolást biztosít, a DTS NEP:PC pedig a sztereo hangzást terjeszti ki több csatornára. A kártya a „Portable Media Processor” különleges alkalmazással is rendelkezik. Ez a funkció a beépített ALT (Analog Loopback Transformation) áramkörnek köszönhetően csaknem teljesen tökéletesen analóg hangrögzítést biztosít digitális zenefájlokból. ■

hozzászólások (18)

clandestino
clandestino 2007.06.16. 10:31
Látom nem ért el hozzád amit akartam közölni magamról,úgyhogy ne feszegessük a dolgot.Minden esetre azért mert 6+k hozzászólásod van és nem értetted meg amit írtam nem kell primitívnek lenned. Tisztában vagyok az árakkal,de szeretném ha a kereskedők-gyártók minél kevesebb hasznot húznának belőlem(Remélem Te is). Azzal,hogy az Asus belépett a piacra megcsillant a remény,hogy a hangkátyák piacán monopólum helyzetben lévő és ezáltal árképző creative lejjebb lesz kénytelen menni az áraival.És ez a lényeg.Ha gondolod fel tudom vázolni Neked ennek a folyamatnak a függvényeit,ha érdekel szívesen elküldöm mi történik egy piaccal ha monopóliumból tökéletes versennyé alakul.
Razor03
Razor03 2007.06.16. 12:46
Leszarom milyennek tartasz, ha mondandód van fogalmazd egyértelműen. Nem kell révuszokban beszélni.

Különben meg bebuktad, mert nincs monopólium helyzetben a Creative (csak hogy pár példát említsek: C-MEDIA, Stlab, Terratec, Genius), szimplán normálisan lefedik a piac összes árszegmensét a minőségi fullos-extrás hangkártyáktól kezdve a legolcsóbbakig, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelőt. Különben meg 15k nem sok egy ilyen OEM hangkártyáért, mivel nem 1-1.5-2 évre veszi az ember, mint a videokártyákat. Egy hangkártya minimum 3.5-4-5 évig kitart, mivel ennyi idő alatt történnek igazán forradalmi újítások ezen a területen.

És hidd el tudom mi történik ha monopólium helyzet alakul ki, mert ezt is tanultam, bármennyire is primitív vagyok a szemedben, ~ 6500 hsz számmal, ha már ezt a ma oly trendi "vágjuk a fórumozó fejéhez a hsz számát" felhoztad.
clandestino
clandestino 2007.06.16. 16:29
Ok.Számomra nem Te vagy primitív,hanem az a hozzászólásod volt az(történetesen lekezelő), amire reagáltam.Azért ha megnézzük a piaci részesedést,lehet, hogy CREATIVE vezet %-ban.;-) Részemről lezártam a témát inkább nem offolok többet.
Razor03
Razor03 2007.06.16. 18:08
Fátylat rá ;-), néha kicsit túlzásba esek...
clandestino
clandestino 2007.06.16. 18:46
Semmi gond, én is néha túl érzékeny vagyok.
ajánlott olvasnivaló