Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Microsoft

Microsoft - kiterjesztett garancia a hibás Xboxokra

Viszamenőleg is kifizeti az MS a jívítás költségeit.

2007.07.06. 15:34 | szerző: Retee | kategória: Konzol - Microsoft

A Microsoft bejelentette, hogy meghosszabbítja az Xbox 360 újgenerációs játékkonzolra vonatkozó garancia időtartamát. A három éves időtartamra meghosszabbított garancia azon vásárlók gépeire vonatkozik, akik „három piros led-es” meghibásodásokat tapasztalnak a konzolvásárlást követő 3 éven belül. A többi életben lévő Xbox360-nal kapcsolatos garanciális feltétel változatlan marad. Miután a Microsoft számára a szervizelt konzolok aránya elfogadhatatlan szintet ért el, a vállalat vezetése széleskörű és alapos vizsgálatot rendelt el a lehetséges hardware meghibásodások ügyében. Miután meghatározták a „3 piros led-es” hibák lehetséges okait, a cég fejlesztéseket hajtott végre a konstrukción és egyben három évre meghosszabbította a konzolra vonatkozó garancia érvényességét, mind a már eladott, mind a jövőben értékesítendő konzolok esetében. A „3 piros led-es” hibát észlelő vásárlók gépeit a lehető legrövidebb időn belül javíttatja, illetve szükség esetén kicseréli, természetesen a szállítás költségeit és annak lebonyolítását is beleértve. A Microsoft a június 30-ával záruló negyedévre 1.15 milliárd dollár különített el, a megváltozott garanciális feltételek fedezésének biztosítása érdekében. Robbie Bach, a Microsoft Entertainment & Devices Divizójának elnöke a következőképp értékelte a helyzetet:
“Az Xbox 360 tulajdonosok legnagyobb része a Konzol megvásárlása óta kitűnő tapasztalatokkal és élményekkel lett gazdagabb. A felmerülő problémák azonban a felhasználók egy részében kétségeket ébresztettek és ezért kérjük, fogadják legőszintébb bocsánatkérésünket! Azért hoztuk ezt az intézkedést, mert számunkra kiemelten fontos az Xbox 360 tulajdonosok világszerte egyre növekvő közössége. A jövőt illetően azonban biztosan állíthatom, nagyszerű dolgok elébe nézünk!”
Azoknak a vásárlóknak, akiknek eddig fizetniük kellett a „3 piros led-es” hiba okozta javítási költségekért, a Microsoft visszamenőleg megtéríti a költségeit. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló