Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Bulvár

Az EA nem nagyon hisz a konzolos stratégiákban

Chris Corry szerint fejlődni lehet, győzni nem.

2008.03.20. 20:34 | szerző: Retee | kategória: Bulvár

Pár napja írtunk a Tom Clancy's EndWar című, kizárólag következő generációs konzolokra fejlesztett stratégiáról, ahol megemlítettük, hogy ez az a stílus, ami nem igazán fekszik ajátékgépeknek. Valószínűleg nem véletlen, hogy Electronic Arts egyik embere, Chris Corry is épp most szólalt meg ebben a témában:
Ez az a stílus, ahol a PC irtózatos előnyben van, a billentyűzet és egér párosítással nem veheti fel a versenyt se a gamepad, se a hangirányítás. Éppen ezért tartjuk feleslegesnek, hogy az RTS-eknék összeengedjük a különböző platformokat, nem is tervezzük ezt - irreálissá válna az egész, hisz a PC tulajok egész egyszerűen gyorsabban tudnának mindenre reagálni."
Corry azért nem felejtett el néhány szót szólni az új Command & Conquer kiegészítőről, és a Red Alert 3-ról sem:
"Komoly fejlesztésekkel igyekszünk ezt a hátrányt kiküszöbölni, főként a Red Alert 3-nál érezheti majd ezt a közönség Playstation 3-on és Xbox 360-on. De azért legyünk realisták, az irányítás még mindig távol áll majd a személyi számítógépek szintjétől."

hozzászólások (5)

gémtila
gémtila 2008.03.20. 21:24
Vagyis PC temetés max 10 év múlva. R.I.P.:-(
afro
afro 2008.03.20. 22:17
Vagyis a PC temetésről nemis lehet beszélni, mert min is fejlesztik az összes tetves játékot? Csak nem PC-n? :)
Amúgy meg tök igaz a cikk, egészen addig, amíg nem kötsz rá egy egeret meg billentyűzetet egy konzolra (vagy vmi hasonlót). Szóval ha ezen múlna a konzolstratégia, akkor meg lenne oldva a dolog, a játékfejlesztők annyira nem hülyék...
Dark Archon
Dark Archon 2008.03.21. 07:50
Nem akarlak kiábrándítani, de szerinted a konzol "miből van"? Csak nem egy speciális célra fejlesztett PC? De... ugyanúgy van benne processzor, memória, alaplap...
Szabip
Szabip 2008.03.21. 08:23
Pont ezt jósoltam meg az End War cikk kapcsán!
Az EA ezeket tudja, mivel bukott a TW vel és a Battle for Middle E.-el Boxon.

Még ha rá is kötnék az egeret és a billentyűzetet, az se oldaná meg feltétlenül a problémát, mivel eleve kényelmetlen. A konzolosok nagy része, nem számítógép asztal elött ülve játszik, hanem fotelből, ott nem lehet az egeret és billentyűzetet elhelyezni kényelmesen.
A konzolosok nagy része eleve nem HC gamer és nem biztos, hogy szeretnek szüttyögni a stratégiákkal, a gyors játékélmény számít akár 5 percre lásd Wii és egyre inkább erre tart a játékfejlesztés konzolon.

A PC RTS,FPS ben és Multi RPG ben továbbra is erős, nem hinném, hogy temetni kellene, amúgy is temetik 10 éve a sznobok, és mire mentek vele?
:-)
gémtila
gémtila 2008.03.21. 15:42
Sajnos teljesen kiábránditottál. Eddig azt hittem,hogy egy kis feka csávó van beültetve a konzolba és az intézi a dolgokat:-/
ajánlott olvasnivaló