Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Activision-Blizzard - júliustól kezdés

Július 8-tól beszáll a harcba az új, legnagyobb játékkiadó is.

2008.06.11. 19:22 | szerző: Retee | kategória: Játék

Tavaly decemberben robbant a bomba, hiszen közhírré tették, hogy az Activision és a Vivendi egyesül, ezzel a legnagyobb kiadót létrehozva a játékiparban. Azóta azonban keveset lehetett hallani az új nevet felvevő Activision-Blizzardról, igaz ennek megvolt a maga oka. Az egyesülés ugyanis nem ment egy nap alatt, az Európai Unió például csak áprilisban fogadta el az új céget, de egyéb adminisztratív okai is voltak a késlekedésnek. De a vetélytársak nem véletlenül kezdtek azonnal határozott vásárlásba, az EA például azóta is minden erejével igyekszik megszerezni a Take Two-t, hiszen ők is tisztában vannak vele, az új kiadónak elvileg még az övékénél is nagyobb tőke áll rendelkezésre a projektekre. Az időhúzásnak viszont hamarosan végre - a cég ugyanis bejelentette, hogy július 8-án papíron és a gyakorlatban is befejeződik az egyesülés, és onnantól egy új kiadó lép be a piacra, amelynek feltett célja, hogy - saját szavaikkal élve - létrehozzanak egy félelmetes digitális birodalmat, amely alapjaiban határozza meg az interaktív szórakoztatás iparát. ■

hozzászólások (4)

LordMatteo
LordMatteo 2008.06.11. 19:40
Hm, én olyat olvastam hogy ActBlizzion néven fut majd a cég. (lol, vannak a kationok, anionok, meg a Blizzionok :D)

Remélem - gondolom/tudom - hogy ők nem a 14k kezdőáras játékokból akarnak profitálni, végülis mennyiség vs. minőség áll szemben a két óriáskiadó játékai tekintetével (spec most a sok évenként új epizódos sorozatokra gondolok az EA-nál mennyiség alatt).
padavan
padavan 2008.06.12. 08:01
Szerintem meg nem a kartellesedésre kéne törekedni, hanem a minőségi, innovatív cuccok fejlesztésére... Attól, hogy a szar még nagyobb, nem lesz finomabb.
Herr Hauptmann
Herr Hauptmann 2008.06.12. 08:16
Mindig is a Blizzard szarja volt a legfinomabb a piacon. Ha most ettől nem lesz jobb, de rosszabb sem, akkor felőlem azt csinálnak amit akarnak.
Christoph
Christoph 2008.06.16. 00:45
Ha a neveket nézzük nem rossz. Activisiontől is nagyrészt minőségi cuccok jöttek ki. Habár nekem nem fekszenek a Blizzard játékai általában, attól még elismerem, hogy ők is nagy neveket termeltek ki. Majd meglátjuk mire mennek együtt. Jobb mintha az EA vásárolta volna fel őket...
ajánlott olvasnivaló