Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Activision-Blizzard - júliustól kezdés

Július 8-tól beszáll a harcba az új, legnagyobb játékkiadó is.

2008.06.11. 19:22 | szerző: Retee | kategória: Játék

Tavaly decemberben robbant a bomba, hiszen közhírré tették, hogy az Activision és a Vivendi egyesül, ezzel a legnagyobb kiadót létrehozva a játékiparban. Azóta azonban keveset lehetett hallani az új nevet felvevő Activision-Blizzardról, igaz ennek megvolt a maga oka. Az egyesülés ugyanis nem ment egy nap alatt, az Európai Unió például csak áprilisban fogadta el az új céget, de egyéb adminisztratív okai is voltak a késlekedésnek. De a vetélytársak nem véletlenül kezdtek azonnal határozott vásárlásba, az EA például azóta is minden erejével igyekszik megszerezni a Take Two-t, hiszen ők is tisztában vannak vele, az új kiadónak elvileg még az övékénél is nagyobb tőke áll rendelkezésre a projektekre. Az időhúzásnak viszont hamarosan végre - a cég ugyanis bejelentette, hogy július 8-án papíron és a gyakorlatban is befejeződik az egyesülés, és onnantól egy új kiadó lép be a piacra, amelynek feltett célja, hogy - saját szavaikkal élve - létrehozzanak egy félelmetes digitális birodalmat, amely alapjaiban határozza meg az interaktív szórakoztatás iparát. ■

hozzászólások (4)

LordMatteo
LordMatteo 2008.06.11. 19:40
Hm, én olyat olvastam hogy ActBlizzion néven fut majd a cég. (lol, vannak a kationok, anionok, meg a Blizzionok :D)

Remélem - gondolom/tudom - hogy ők nem a 14k kezdőáras játékokból akarnak profitálni, végülis mennyiség vs. minőség áll szemben a két óriáskiadó játékai tekintetével (spec most a sok évenként új epizódos sorozatokra gondolok az EA-nál mennyiség alatt).
padavan
padavan 2008.06.12. 08:01
Szerintem meg nem a kartellesedésre kéne törekedni, hanem a minőségi, innovatív cuccok fejlesztésére... Attól, hogy a szar még nagyobb, nem lesz finomabb.
Herr Hauptmann
Herr Hauptmann 2008.06.12. 08:16
Mindig is a Blizzard szarja volt a legfinomabb a piacon. Ha most ettől nem lesz jobb, de rosszabb sem, akkor felőlem azt csinálnak amit akarnak.
Christoph
Christoph 2008.06.16. 00:45
Ha a neveket nézzük nem rossz. Activisiontől is nagyrészt minőségi cuccok jöttek ki. Habár nekem nem fekszenek a Blizzard játékai általában, attól még elismerem, hogy ők is nagy neveket termeltek ki. Majd meglátjuk mire mennek együtt. Jobb mintha az EA vásárolta volna fel őket...
ajánlott olvasnivaló
Megjelent az EVERSPACE teljes kiadása Megjelent az EVERSPACE teljes kiadása
Megjelent a Friday the 13th: The Game Megjelent a Friday the 13th: The Game
Elrajtolt a Life is Feudal: Forest Village Elrajtolt a Life is Feudal: Forest Village