Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Itthon is rekordot döntött A sötét lovag

18312 néző az első napon.

2008.08.08. 16:45 | szerző: Dino | kategória: Mozi

A sötét lovag című legújabb Batman-film nézettsége és bevétele három héttel az amerikai premier után Magyarországon is rekordod döntött. A tavaly júliusi Harry Potter és a Főnix rendje óta egyik film sem nyitott ennyire jól. 18312 néző volt kiváncsi Christopher Nolan második Batman-filmjére, maga mögött hagyva ezzel olyan filmeket, mint a Mamma mia (16850) és az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága (16116). A 19 664 014 forintos nyitónapi bevétel így tovább növeli az Egyesült Államokban túllépett 400 millió dolláros rekordot.
A filmben Batman (Christian Bale) valamint két társa, egy rendőr (Gary Oldman) és egy ügyész (Aaron Eckhart) mindent elkövet, hogy megtisztítsa Gotham City utcáit a banditáktól. Már kezdik azt hinni, önként vállalt feladatukat siker koronázhatja, amikor megjelenik a bűnözők között valaki, aki minden elődjénél ravaszabb és veszélyesebb. Úgy hívják: Joker (Heath Ledger). ■

hozzászólások (30)

Gerry
Gerry 2008.08.08. 20:04
Megértjük, hogy nem ismered az írásjeleket és a mondatszerkezeteket, továbbá a klaviatúrát sem. Megértjük, hogy összekevered az évtizedeket és nem szereted a Google-t, és a 60-as évekbeli Batman sorozatot a 70-es vagy 80-as évekbe pozícionálod. Megértjük azt is, hogy Tim Burton két Batman moziját kihagyva Joel Schumacher két borzalmát veszed alapul. Nonplusszultraként azt is megértjük, hogy bár a Dark Knight-ban az effektek és a "látványvilágok" csupán másodlagos szerep jut, Számodra csupán ez a mérvadó. Azt azonban már nem értem meg, hogy mégis miért nem tudsz elolvasni legalábbis egyetlen nyüves kritikát a filmről, hogy legalábbis egy minimális, semmi esetre sem megerőltető mértékben tájékozódj…?
U.R.H.
U.R.H. 2008.08.08. 20:17
Sose fog írásjeleket használni. Pedig javasoltam neki egy másik topicba, hogy jól tenné. Talán majd 10év múlva rájön, hogy miért is.
Playbahnosh
Playbahnosh 2008.08.11. 03:10
Először nem akartam megnézni a filmet, aztán nagy nehezen rávettem magam. Nagyon örülök, hogy így tettem. Nem akarom fényezni Heath Ledger-t, tudom meghalt meg minden, de nem ez számít. Valóban az eddigi legjobb Joker alakításnak lehettem szemtanúja. Eddig nem igazán szerettem a szuperhősös filmeket mert egy-két kivételtől eltekintve mind erőltetett szemét lett "a jó mindig győz a gonosz mindig meglakol" sémára építve, nevetségesen rossz tálalásban. Ez a film végre tényleg valós morális alapokra épül, hihető szereplőkkel és reakciókkal. Nekem nem Movie of the Year, de közel áll hozzá...
MHMHM
MHMHM 2008.08.18. 09:40
Hát én a moziban kicsit máskép kébzeltem el a filmet, de így is király:-D:love::love::love::-D
gabosh
gabosh 2008.08.18. 10:46
Milyen megértő vagy... :)

Örülök hogy magyar országon is sikeres végre egy film..
ajánlott olvasnivaló