Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Hunyadi hadai

Holnap érkezik az 1848 és a Pro Libertate folytatása.

2009.01.22. 14:47 | szerző: Retee | kategória: Játék

Holnap érkezik a Hunyadi hadai című magyar stratégiai játékszoftver-sorozat harmadik darabja - az 1848 2005-ben, a Pro Libertate 2006-ban jelent meg). A hazai edutainment („szórakozva tanulás”) egyik fontos képviselője ez a sorozat, amelynek részei az Oktatási Minisztérium illetve az Educatio Kht támogatásának köszönhetően jöttek létre, és mindenki számára ingyenesen elérhetőek a Sulinet honlapján. A Hunyadi hadai mintegy 14 esztendőt (670 kört) ölel fel, amelynek végigjátszása komoly kihívást jelent. Természetesen az egyes hadjáratok (Várna, Nándorfehérvár, stb.) korlátozottabb terjedelműek, átlagosan fél évesek, így néhány óra alatt is teljesíthetőek. A játéktér – a stratégiai térkép – területileg felöleli a korabeli Magyarországot és a Balkánt, a Dardanellák vonalától északra. A térképen megjelennek a fontos útvonalak, gazdasági és hatalmi központok (várak, városok), valamint a meghatározó természetföldrajzi tényezők. A játékosoknak a korszak valós lehetőségei között kell érvényesülnie, eközben elsajátítja az ehhez szükséges történeti-földrajzi ismeretanyagot. Modellezésre került a térség és a korszak – a katonai erőfeszítések szempontjából releváns – gazdasági rendszere, valamint demográfiai viszonyai. Az egyes összecsapásokat a Pro Libertate-ban megszokott rendszerben vagy a gép szimulálja vagy maga a játékos játszhatja le egy random módon változó csataképernyőn. A korszak középiskolai (érettségi szintű) történelmi tényanyaga bekerült a programba átélhető, megoldandó problémaként. A szoftver az elődeihez hasonlóan különböző nehézségi fokokon és könnyített szabályrendszerrel is működik, így a téma iránt kevéssé érdeklődő, vagy túl fiatal felhasználó egyszerűbb utakat is választhat. Mód van a másik oldal megismerésére is: a török felet is választhatja az, aki szeretne szembekerülni a rettegett Hunyadival.
A Hunyadi hadai a SuliNet szerveréről tölthető le. ■

előző
következő
Hunyadi hadai
Hunyadi hadaiHunyadi hadaiHunyadi hadai
Hunyadi hadai
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Hunyadi hadai

hozzászólások (3)

Wing
Wing 2009.01.23. 09:52
hohó, minnyá szedem is :>
Pyrogate
Pyrogate 2009.01.23. 14:40
Lesz róla ismertető?:)
1848-at imádtam, a második résszel nem játszottam, de most akkor itt a lehetőség újra. Remélem lesznek változások, mert egy-két dolog idegesített a 48ban is.
AstorAnt
AstorAnt 2009.01.24. 21:36
Szerintem ez a "szórakoztatva tanulás" módszer elég jó dolog, könnyen lehet hogy ezektől a játékoktól az embernek kedve támad utána olvasni egy-két dolognak a témában, és már maga a játék is egyfajta enciklopédia.Örülök hogy az Oktatási Minisztérium támogatja ezt a dolgot, és így ezáltal néhány fejlesztőt is:-)
ajánlott olvasnivaló