Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Modern Warfare 2 - se csúszás, se dedikált szerverek - frissítve

A konzolos verziókkal együtt fog megjelenni a PC-s változat is; pár dolog kimarad.

2009.10.19. 16:15 | szerző: Retee | kategória: Játék

Bár úgy tűnt, hogy a Call of Duty: Modern Warfare 2 PC-s verziója szűk két hetet csúszik a konzolos verziók megjelenéséhez képest, az Infinity Ward bejelentette, hogy nem kell ettől tartanunk. Így tehát a személyi számítógépes változat is november 10-én érkezik a boltokba, ami kétségkívül jó hír. Az viszont nem az, hogy kimarad a dedikált szerver funkció, és felváltja egy IWNet nevű szolgáltatás. Ez gyakorlatilag az Xbox Live és PSN rendszereken működő "játékos-csoportosító" (matchmaking) rendszernek felel meg, és fő funkciója, hogy csatlakozás után a hozzánk hasonló tudásszintű (azonos rangot elért) játékosokkal rak minket egy játékba. Lesz azért lehetőség privát meccsek indítására is, ezeknél ugyanúgy beállíthatóak majd a játék paraméterei, mint a dedikált szerverek esetében (tehát például kikapcsolható a légitámogatás), és meghívhatjuk barátainkat, hogy csatlakozzanak a játékhoz. A podcastban, amelyben Robert Bowling, az Infinity Ward munkatársa beszélt a játékról, nem nagyon beszélt a modolási lehetőségekről, előfordulhat, hogy szándékosan, és nem lesz ilyenre lehetőség, de utalt azért arra, hogy későbbi patchekkel bővíthetik a játék funkcióit. A fenti hírek mindenesetre váratlanul érték a játékosközösséget, és már majdnem 50 ezren alá is írtak egy online petíciót, a dedikált szerver funkció kihagyása ellen. ■

Call of Duty: Modern Warfare 2
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Call of Duty: Modern Warfare 2

hozzászólások (55)

MirkoBlade
MirkoBlade 2009.10.20. 18:40
"a BBFC szerint a játék címe csak simán Modern Warfare 2, már találgatásokra adhat okot a játék immár dobozra nyomtatott borítójával kapcsolatban. A BBFC ugyanis mindig a végső címeket kapja meg, szóval lehetséges, hogy a Modern Warfare 2 tényleg elhagyja a Call of Duty nevet."
Madrac
Madrac 2009.10.20. 18:49
Ez esetben meg mindig ott az esetleges problema, lesz eleg serverhely mindenkinek? Nem 50 meg 100 klan lenne akinek gyakorlo hely kellene.
chromicum
chromicum 2009.10.20. 18:54
Igen.. ezzel nem tudunk mit kezdeni..
Csak azon gondolkodtam., hogy a Blizzardnak csak lesz elegendő kapacitása erre.. vagy sem?
Nem az a gyengének mondhato csapat ilyen téren ugyanis övéké a világ legnagyobb gameserver parkja..
találgatunk csak.. össze vissza lövöldözünk:)
én csak reménykedek benne hogy összerakják.. vagy igy vagy ugy..
creedszl
creedszl 2009.10.21. 00:15
már több mint 110e "aláíró"
azért ez már nem semmi:)
aignac
aignac 2009.11.01. 21:24
Na most ha nem hostolhatunk akkor nem lehet majd lanon sem játszani? Ezt nem tartom valószínűleg. Ha meg lehet lanon szervert csinálni, akkor ott a hamachi nevű program és már is lehet nyomni neten a wart. Bár ennek az Infinity biztos nem fog örülni. (Legalábbis, ha tényleg nem lesz dedikált szerver, tört játékkal is csak így lehet majd nyomni, akit ez érint;-) )
A másik meg, hogy az Infinity biztos nem hülye. Ha így is fog működni a multy, akkor is valószínűleg jó lesz. Bár soha nem lesz olyan mint a régebbi cod-ok.
ajánlott olvasnivaló