Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Microsoft

Microsoft - 1 millió Xbox Live hozzáférést blokkoltak

A redmondi cég betartotta fenyegetését: akit kalózpéldányon kaptak, tiltottak.

2009.11.12. 13:45 | szerző: Retee | kategória: Konzol - Microsoft

Pár napja a Microsoft kénytelen volt közleményben reagálni a Call of Duty: Modern Warfare 2 miatt kitört botrányra, s akkor azt nyilatkozták, hogy akit kalózpéldánnyal kapnak el, azt azonnal tiltják. Nos, a redmondi óriás betartotta a szavát - persze ez nem csak a CoD-ra értendő, hanem mindenkire, aki buherált a konzollal, és nem eredeti példánnyal ment a Live-ra. A nem hivatalos hírek szerint több mint 1 millió hozzáférést tiltott ki az online felületről.
A Microsoft hazai képviseletétől is érkezett némi kiegészítés a hírhez. Ez alapján fontos megjegyezni, hogy nem gamertaget tiltanak le, hanem magát az Xbox 360 gépet. Így ha valaki a tiltást követően új gépet vásárol, és a korábbi winchesterét abba átteszi, akkor az eredményei nem vesznek el, folytathatja a játékot tovább. A fent jelzett számra vonatkozóan kiemelték, hogy az adat nem publikus, ezért nem erősítik azt meg. Egyúttal felhívják mindenkinek a figyelmét, hogy az online aukciós oldalakon bizonyára megjelennek majd olyanok, akik a letiltott gépet próbálják eladni, ezektől óvakodni kell. ■

hozzászólások (4)

warcat
warcat 2009.11.12. 18:23
Na azért ez mekkora üzleti húzás,keménykedünk és pózba vágjuk magunkat a kalózkodás ellen, és emellett beseprek egy rakat pénzt az új vételre kényszerített tulajoktól :)
gothmog
gothmog 2009.11.12. 18:41
Én azért nem sajnálom a letiltott tulajokat. Nem azért, mert illegális tartalmat birtokoltak (lásd alább az elvemet). Hanem, mert megvolt a figyelmeztetés előre, és akinek annyi esze volt, hogy ezek után is... az megérdemli. Mondjuk megfizette a hülyék adóját.

És félreértések elkerülése végett: azzal semmi bajom, ha valaki "kipróbálni" lekap egy játékot, mondjuk teszem azt pc-re, azután eldönti, hogy:
1. nagyon jó, kell: megveszem
2. ha már itt van, végigtolom, de nem nagy durranás; esetleg, ha később is lesz hozzá kedvem, és lemegy az ára, megveszem
3. nem tetszik, törlöm a fenébe, és hálát adok, hogy nem adtam ki érte azt a 10 lepedőt (konzolos címeknél még többet is)

Mondjuk azoknak viszont, akik, sokszor csúcsközeli számítógépek előtt ülve azon nyavalyognak, hogy drágák a játékok, nem telik rá (na ja, a gép meg az égből pottyant az ölébe, mi?...), és ők, különben is, elvből nem vesznek, mert nem támogatják a csúnya-gonosz kiadókat (rendszerint még nekik áll feljebb, és meg is szokták magyarázni a dolgot), na azoknak, amolyan "szentistvánosan":-) csuklóból mindkét kezet lekap, aztán játszanak, amivel tudnak>:-]
Corvus5
Corvus5 2009.11.12. 20:43
Ezért akadok fenn azon, amikor a PC-vel kapcsolatban mindig felmerül a warez téma... pontosabban azon, h csak ott merül fel. Ha 1 millió Xboxos játékos képes volt arra, h kalóz verzióval próbálkozzanak, amikor elég sanszos volt, h lebuknak, akkor mennyien lehetnek azokkal együtt, akik rendelkeznek és játszanak vele, de több eszük volt és nem mentek fel live-ra? Nesze neked warez=PC!
Playbahnosh
Playbahnosh 2009.11.13. 02:35
Valamelyik internetes portálon olvastam, hogy mostanra elért a dolog odáig, hogy SOKKAL többen töltenek le Xboxos warezt, mint PC-set. A Modern Warfare 2 és a FIFA 10 esetében majdnem másfélszer annyi Xboxos kalózpéldány "fogyott" mint PCs-ből. Lehet, hogy kacsa, de ki tudja...
ajánlott olvasnivaló