Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

XCOM - X-akták?

Az első gameplay információk az X-Com világban játszódó FPS-ről.

2010.05.04. 13:15 | szerző: Retee | kategória: Játék

Mint azt pár hete megírtuk, a BioShock fejlesztői újabb izgalmas FPS világra vetették rá magukat, hiszen a méltán népszerű X-Com univerzumot terelnék át stratégiából belső nézetes akcióba. Persze azt is tudjuk, hogy nagyon nem mindegy miképp oldják meg a bevetéseket, s mennyit adnak vissza a régi UFO életérzésből. Nos, az első gameplay információk már napvilágot láttak egy offline Xboxos magazinban, szemezgessünk ebből.
Küldetéseink során egy Carter nevű, sokat megélt FBI ügynök szerepét vesszük át, akit a kormány azzal bíz meg, hogy nézzen utána az egyre gyakrabban jelentett "megmagyarázhatatlan" eseményeknek. Ezen történések általában imádnivalóan eldugott amerikai kisvárosokba szólítanak minket, azonban a missziók nagyrészt valós időben zajlanak, azaz néhol ütik egymást, de mi is dönthetünk úgy, hogy kihagyjuk őket. Első bevetésén az újságíró egy Grand Canyonban fekvő városkába utazott, ahol nem csak az volt a feladata, hogy fellépjen az idegenek ellen, hanem hogy energiaforrásukat is felkutassa. Végül a kihalt, hátborzongató település több házát is átfésülve rátalált a Pókember Venom nevű ellenfelére hasonlító teremtményre, s a Shotgunt használta ellene. Ugyanakkor hozzátette, hogy bármikor kiléphetünk és otthagyhatjuk a missziót, ha úgy találjuk, hogy nem élnénk túl a bevetést. A fegyverzet pedig - a shotgunt leszámítva - leginkább a Szellemirtók fura felszerelésére hasonlít. Ezzel együtt a küldetésekben általában nem csak egyedül szereplünk, hanem több FBI ügynök is elkísér minket, akiknek viszont - úgy tűnik - nem parancsolhatunk. A fejlesztők szerint pedig minden küldetés jelentősen el fog térni egymástól - mind a helyszín, mind az ott tanyázó lények szempontjából.
További érdekes részletek a játékról:

  • Egy titkos, földalatti bázisban, pontosabban hangárban lesz a törzshelyünk, ahol rajtunk kívül még több ügynök és tudós is dolgozik, köztük néhány kulcsszereplővel.
  • Folyamatosan szól a rádió, amelyen keresztül a beérkező küldetések részleteit beszélik át a beosztottak.
  • A tervező szobában beszélhetjük meg a missziók részleteit, tudhatjuk meg, hogy mi alapján riasztottak minket, s mire számíthatunk. Itt tudósíthatjuk a kormányt is az aktuális hírekről, s kérhetünk tőlük új fegyvereket.
  • Az újságíró ugyan nem találkozott vele, de a 2K Games azt ígéri, hogy a végleges változatban már szerepelni fog egy taktikai parancsrendszer, amely segítségével a küldetések során kommandírozhatjuk az ügynököket.
  • A bevetési zónák hatalmasak, ám ez nem jelenti azt, hogy minden tele van idegenekkel.
  • A kihalt városokban egy-egy háznál furcsa részletek tűnhetnek fel: például egy hatalmas vezeték fut be az épületbe. Az is nyomra vezethet, hogy időnkét kísértetien hangok szűrődnek ki néhány építményből.
  • Lesz egy különleges radarunk, ami bizonyos energiaforrás közelében vibrálni kezd - minél közelebb jutunk hozzá, annál jobban.
  • Az idegenekkel nem könnyű leszámolni, valószínűleg ezért is fog kevés szerepelni egyszerre. Az említett küldetésben például egyre több horrorisztikus jel mutatta, hogy az aktuális házban vár ránk valami. Az egyik szobába belépve aztán ott feketedik az idegen anyag, amely valahogy élőnek tűnik - nagyon is. Shotgun tölt, és a két társsal tüzelni kezdtek rá, de az csak darabokra hullik, majd elkezd valami mássá összeállni. Úgy tűnik, hogy az ólom csak lassítja őket, de nem állítja meg, így - vélhetően eleinte - nagy pusztítást képesek végezni az osztagunkban - ez utóbbiról a tesztelő is beszámolt. ■

The Bureau: XCOM Declassified
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
The Bureau: XCOM Declassified

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló