Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

Brutális processzort készít az Intel a mobilokhoz

Az idén debütáló Moorestown processzorokkal tíz napot bírhatnak az átlagos mobilos akkumulátorok és 100 fps-sel megy vele a Quake 3.

2010.05.12. 16:33 | szerző: Retee | kategória: Hardver

Az oksotelefonok terjedése örömteli, azonban hiába a modern gépszörnyetegek, ha a tulajdonos - például az iPhone-nál is - azzal szembesül, hogy az akkumulátor szinte semmit sem bír. Nem csoda, hiszen ezeket a mobilokat már nem csak telefonálásra, hanem multimédiára, játékokra, 3G-s böngészésre is használják, amelyek gyorsan megeszik az aksi kapacitását.
Most viszont fény gyúlhat sötét alagutunk végén, mert az Intel új mobilos processzora talán komoly változásokat hozhat a jövőben. A Moorestown (az Atom Z széria új tagja) névre keresztelt chip kapcsán ugyanis a gyártó célja pontosan az, hogy az okostelefonok kapcsán ne kelljen mindig a töltő után kapkodni. Az akár 1.5 GHz-en is rohanó jövevény így az elődöktől eltérően más megközelítésben osztja szét az erőforrásokat, s a mobil hardveres részén csak azokat a chipeket kapcsolja be, amelyek az adott művelethez szükségesek, és nem mindet. Az energiatakarékossága miatt pedig az Intel azt ígéri, hogy mobilunk akár 10 napot is kibír készenléti üzemmódban, hat órán át enged 3G-zni, s két napon át zenét hallgatni - átlagos akkumulátorral, egyetlen töltéssel.
De a processzor ereje nem csak ebben mutatkozik meg: képes lesz megbirkózni az 1080p-s HD-s lejátszással, a videóhívással, és a HDMI kimenet kezelésével. Az alábbi videó pedig azt mutatja be, hogy a Quake 3-at 100 fps-sel repíti. ■

Forrás: Mobilize.hu

hozzászólások (10)

Kanduhrka
Kanduhrka 2010.05.12. 19:19
A Quake 3 kb irányíthatatlan azokkal, amiket felsoroltál...
Retee
Retee 2010.05.12. 20:32
Miért, a linkelt videón úgy tűnik, hogy irányíthatatlan? Jó, nyilván nem az FPS passzol a leginkább hozzá, ellenben a szimulátoroknál már teljesen más a helyzet, mert ott a mobil döntésével lehet kormányozni, amivel kb jobban megy, mint a billentyűzettel.
Corvus5: a világóra nem visszafelé ketyeg, ez van. A PC-t sem csak munkára használják, pedig arra találták ki.
Corvus5
Corvus5 2010.05.12. 21:10
Kétlem, h megállna az idő azzal, ha nem pakolnának minden baromságot bele egy mobilba. Tiszta felesleges, és az említett magamutogatáson kívül semmire sem jó.
Én a mobilommal telefonálni, vagy sms-t küldeni szoktam. Ha fényképet akarok készíteni ott a tükörreflexes fényképezőgép, ha videót/tv-t akarok nézni ott plazma/lcd tv, ha videót akarok rögzíteni, ott a kézi videókamera, ha játszani vagy netezni akarok, ott a konzol, a PC, vagy ha utazok akkor a laptop...stb.(Nem, nekem sincs mindegyik.)
Bármelyiket össze lehet vetni az ilyen kompakt szarokkal, amik jaj de jó, h mindent tudnak, csak sajnos ultragagyi minőségben. Mostmár filmnézés után játszhatok is egy 5 centis kijelzőn! Szuper! Sőt mivel a mobilom már 12 megapixeles, már óriásplakát méretben is kinyomtathatom azokat az ótvarszar képeket, amiket készíthetek vele.
Nem húzom magam rajta sokat, mert tudom felesleges, legtöbbször csak kínomban mosolygok.... Siralmas, h a cukormázas kutyaszarra ekkora igény van.:-/
Retee
Retee 2010.05.12. 22:21
Te ennyire használod, más meg többre. Én pl netezére is elég sokszor igénybe veszem, meg zenehallgatásra, néha pedig videót is nézek rajta. Az teljesen igaz, hogy a fényképezőgépet túlerőltetik, és vicces ez a megapixel mánia, viszont ha nincs nálad fényképezőgép (amit nem hiszem, hogy hurcolsz mindig, mindenhova, hisz jóval nagyobb darab) jól jöhet.
Ugyanaz igaz a többire is, ha le tudsz ülni egy LCD TV elé, akkor nyilván azt nézed, csak hát nem mindig jön össze.
Játék: ilyen erővel a tetrisztől kezdve a Nintendo DS-en át a PSP-ig mindent ki lehetne dobni. Közben meg az ezekre készült játékok eladásai is meg szokták mostanság előzni a PC-s darabokat.
Nem kötelező az okostelkókat szeretni, de azért feleslegesnek nevezni az egyéb funkciókat kissé őskori hozzáállás. Én ugyan tartózkodom az Apple kütyüktől, így nem is lesz iPhone-om, de néhány ismerősnek kb. munkaeszköz - laptop helyett.
Eric
Eric 2010.05.13. 09:59
Pedig ultra jó az az ájfón. :-) Én kb 1,5 éve használom és nem kell más mobil.
Persze nem laptop helyett, de az előző N95-ösöm a táskáját sem viheti.

Plusz:
- atomstabil
- páratlan alkalmazás és játék kínálat (még az ingyenes felhozatallal is űber-jól le lehet lenni)
- kezelhetőség

Mínusz:
- akku idő (nálam max 1 nap)
ajánlott olvasnivaló