Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Mafia 2 - felemás értékeléssel

A külföldi lapok jónak, de nem kiválónak tartják a folytatást.

2010.08.24. 12:11 | szerző: Retee | kategória: Játék

Megérkeztek az első külföldi kritikák az évek óta várt Mafia folytatásról (hamarosan a miénk is megjelenik), s bizony megállapíthatjuk, hogy a nagyobb játékmagazinok nincsenek teljes mértékben elragadtatva a második résztől. A legtöbb site ugyanis tisztes iparosmunkának, vagy jól eltalált akciójátéknak jellemzi a folytatást, ám a formabontó, vagy az év játéka jelző elmarad. Lássunk néhány értékelést:

  • IGN: 7/10 - az amerikai site a történetet és a játékmenetet csak 7-es értékkel illette, s végeredményként megfelelőnek nevezik a második részt.
  • Gamespot: 8,5/10 - a Gamespot már jobban kedvelte a folytatást, mint az IGN, ám azt ők is fájlalják, hogy a beígérthez képest egy jóval kevésbé nyitott világgal ismerkedhettek meg.
  • Destructoid: 6,5/10 - a brit játékmagazin írója azon kesereg, hogy a Mafia 2 kimondottan csúnyácska Playstation 3-on, s egyedül a PC-s verzió grafikája elfogadható. Ezzel együtt is csak az "elmegy" kategóriába sorolják a folytatást.
  • Joystiq: 3,5/5 - a konzolos site tesztelőjének alapvetően tetszett a második epizód, ám ő sem tartja az év akciójátékának a nagy visszatérőt.
  • Worthplaying: 8,3/10 - az egyik legpozitívabb kritika, igaz az író itt is megemlékezik arról, hogy a játékmenet nem olyan szabad, mint amire az előzetes ígéretek utaltak. ■

Mafia II
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Mafia II

hozzászólások (5)

hahakocka
hahakocka 2010.08.24. 13:12
A sima Mafia is kisebb volt mint a GTA 3 mégis sokkal jobb értékeléseket kapott és jobb sztorival szerethető és utálható egyedi karakterekekel rendelkezett és szebb is volt mégis simán ment. Ugyanezek a demó alapján jellemzője akkor a 2. részre. Csak most menő a teljesen szabad terű játék. Habár épp talán emiatt sok ismerősöm be se fejezte a GTA 4-et pl.
hahakocka
hahakocka 2010.08.24. 13:12
Mármint a területe volt kisebb.
cygary
cygary 2010.08.24. 13:19
Én is így vagyok ezzel, a GTA IV jó játék volt de a fele körül én már nem élveztem annyira, se a sztori, se a küldetések, sem pedig a karakterek tekintetében. A Mafia 2 világát nagyon kedvelem, a történet megítélése amúgy is szubjektív.
Drukala
Drukala 2010.08.24. 17:37
A demo alapján nem lep meg, hogy kicsit kevesebbre pontozták, mint amire a közönség számított. Szerintem így is jó game lesz, csak épp nem az a kiemelkedő év játéka típus. Mondjuk ez utóbbit ME2 után nehezen lehetne megszerezni. Szóval én azért várom a teljes verziót, mert biztos, hogy rossz nem lehet :)
Kanduhrka
Kanduhrka 2010.08.24. 18:03
"de a fele körül én már nem élveztem annyira, se a sztori, se a küldetések, sem pedig a karakterek tekintetében"

Nálam ugyanez, csak én már az első küldetésnél baromira untam. De azért végig vittem a játékot, mert unatkoztam.
ajánlott olvasnivaló