Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü

Megújul az iPod család

A nano, a touch és a shuffle is új funkciókkal érkezik a piacra.

2010.09.08. 09:15 | szerző: Retee | kategória: Kütyü

Az Apple az iPhone és az iPad fejlesztése mellett úgy tűnik, hogy az iPodról sem feledkezett meg, hiszen a nem csak zenehallgatásra használható kis kütyükből hamarosan új modellek érkeznek a boltokba. Egész pontosan a régiek újulnak meg, lássuk bővebben:

  • iPod touch
   Az modell új szolgáltatásai közé tartozik Retina kijelzője, mely 960 x 640 képpontjával négyszeresét nyújtja a korábbi képpontszámnak, így a szöveg, a képek és a videók is élesebbek, egyenletesebbek és élethűbbek lesznek. A touch felhasználói az új elülső oldali kamera és mikrofon segítségével folytathatnak FaceTime videohívásokat - aktív Wi-Fi kapcsolaton keresztül. A touch hátoldali kamerája emellett képe HD minőségű videofelvételek készítésére is, melyeket akár közvetlenül a Youtube-on is megoszthatunk, de előtte megvághatjuk a MileMe programmal. Az A4 chip pedig erősíti a processzor- és grafikai teljesítményt, és az akkumulátor üzemidejének meghosszabbításához is hozzájárul.
  • iPod nano
   Teljes egészében újratervezte az Apple a nanot, mely immár Multi-Touch támogatást kapott, a az előző generációhoz képest méretében és tömegében majdnem felére csökkent. A fényezett alumíniumból és üvegből készült burkolatában beépített csíptető is található, emellett pedig FM rádió és lépésszámláló szolgáltatással is rendelkezik.
  • iPod shuffle

  Az új modell nem csak a kör alakban elhelyezkedő, lenyomható gombokkal, hanem a VoiceOver technológiájával is irányítható. Ez utóbbi egyszerű navigációt tesz lehetővé a zenék között és a lejátszási listákban, s a VoiceOver funkció 25 különböző nyelvet ismer, illetve arra is figyelmezteti a tulajdonosát, ha az akkumulátort hamarosan tölteni kell. A külsőben is megújuló shuffle csíptetője a teljes egészében alumíniumból készült ház beépített része. Jó hír, hogy az akkumulátor üzemideje közel 50 százalékkal hosszabbodott, így az új, 2 GB tárhelyet kínáló készülék több mint 15 órás lejátszásra képes egyetlen feltöltéssel. A shuffle öt élénk színben - ezüst, kék, zöld, narancs és rózsaszín változatban - lesz kapható. ■

előző
következő
Megújul az iPod család
Megújul az iPod családMegújul az iPod családMegújul az iPod család

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló