Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Megérkeztek a Norton 2011-es sorozatú védelmi szoftverei

Ingyenes szolgáltatásokat is kínál a Symantec.

2010.09.15. 17:42 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

A lassan magyar állampolgárságot érdemlő Con Mallon helyett ezúttal a Symantec régiós marketingvezetője, Homayoun Sarkechik látogatott Budapestre, hogy sajtótájékoztató keretében mutassa be a Norton Internet Security (NIS) és Norton Antivirus (NAV) termékvonalak aktuális, 2011-es számmal ellátott verzióit. A prezentáció előtt Bartha Hedvig, a hazai képviselet marketingvezetője ismertette röviden a Symantec legújabb biztonsági jelentését (erre egy későbbi hírben még visszatérünk), aztán a már boltokba is került új termékekre terelődött a szó.
A Norton termékekkel a Symantec két legfontosabb célkitűzése a teljes védelem és a minél nagyobb sebesség. Ez utóbbi bár sokáig nem volt fő jellemzője a cég vírusirtóinak, két évvel ezelőtt, a 2009-es széria megjelenéséig azonban jelentős és látványos fejlesztések történtek, amelynek eredményeként azóta már tényleg a legtöbben elismerően nyilatkoznak a Norton termékek sebességéről, minimális erőforrásigényéről. A védelmi szinttel kapcsolatosan különböző független tesztlaborok (Dennis Labs, AV-Test.org stb.) eredményeit mutatta be Sarkechik úr prezentációjában, amelyekben a sikeres víruseltávolítás vagy más, hasonló mutató alapján rangsorolták a termékeket, és minden esetben a Norton szerepelt a lista tetején. Ezt követően aztán szó esett a legfontosabbról, azaz hogy mi fejlődött jelentősen az előző verzió óta:

  • Tavaly jelent meg a reputáción alapuló ellenőrzési megoldás, amely a Norton Community Watch tagok számítógépeiről származó, anonim jelentések alapján dönti el, hogy szükséges-e egy adott file vizsgálata, vagy az teljesen megbízható alaposabb ellenőrzés nélkül is, illetve ez alapján dönti el azt is, hogy egy újonnan letöltött file-t biztonságosnak minősít-e. Jelenleg 58 millió felhasználó adatai alapján készül a Symantec szerverein tárolt adatbázis a file-okról.
  • A System Insight 2.0 új, Proactive Performance Alerts funkciót kapott, amely folyamatosan figyeli a futó alkalmazásokat, és előre figyelmezteti a felhasználót, ha valamelyik túl sok memóriát foglal vagy más okból lassítja a rendszert.
  • A már fertőzött gépek biztonságos indításához használható a Norton Bootable Recovery Tool. Most már azonban nemcsak a NIS vagy NAV termékek lemeze használható bootolásra, hanem készíthetünk bootolható pendrive-ot is, hogy arról indítsunk tiszta, vírusmentes rendszert, és így távolítsuk el a makacs fertőzéseket.
   A felsoroltak mellett jelentősen áttervezték a programok kezelőfelületét: az új design mellett egységes, könnyen áttekinthető felületre kerültek a beállítások, valamint a számítógép biztonsági állapotát és teljesítményét jelző alkalmazások. Újdonságként jelenik meg a Norton Protection Map, egy térkép, amelyen a világban felbukkanó új fenyegetettségeket jelenítik meg.
   Ezúttal azokra a felhasználókra is gondoltak a Symantecnél, akik nem használják az ő termékeiket. Mint Homayoun Sarkechik kifejtette, az áll gondolkodásuk hátterében, hogy a saját termékük vásárlóit is jobban tudják védeni, ha másoknál csökkentik a károkozók felbukkanásának veszélyét vagy legalábbis terjedését. E célból több ingyenes szoftver készült, amelyhez bárki hozzáférhet. A Norton Power Eraser a legagresszívebb és leginkább aktuális fenyegetettségek eltávolítására használható, mint például a mostanában sok kárt okozó hamis antivírus programok. A Norton Safe Web Lite egy letölthető böngésző toolbar, amely a linkre kattintáskor még a továbbítás előtt ellenőrzi, hogy biztonságos-e az adott site, illetve keresési találatlistában (Google, Yahoo és Bing) jelzi az oldalak esetleges veszélyes voltát. A Facebook védelmére is készült megoldás, a Norton Safe Web for Facebook alkalmazás, amely a falunkra kerülő linkeket ellenőrzi. A Norton Online Family használatával pedig a szülők tudhatják biztonságban gyereküket az internetes veszélyek ellen.

  A Norton Internet Security 2011 15999 forintos bruttó kiskereskedelmi áron került a boltokba, míg a Norton Antivirus 2011 11999 forintba kerül. A termékek egy számítógépre biztosítanak egyéves védelmet, de létezik három PC-re telepíthető változatuk is. (A Norton 2011-es normál és upgrade termékeit megtalálhatod webáruházunkban is.) ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló