Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

Samsung NX100: új tükörnélküli, cserélhető objektíves fényképezőgép

Kicsi és kompakt gép érdekes új funkciójú objektívekkel.

2010.10.05. 16:18 | szerző: Dino | kategória: Hardver

A Samsung az NX10 után újabb cserélhető objektíves fényképezőgépet dob piacra. Az NX100 egy kompakt felépítésű gép, 14,6 megapixeles, APS-C méretű CMOS érzékelővel. A hátoldalán 3 hüvelyk képátlójú, 614 ezer pixeles AMOLED kijelzőt találunk. A fényképezőgép tömege akkuval együtt 282 gramm.
A géppel együtt két új objektív kerül a piacra: egy 20 mm-es, 2.8 fényerejű fix fókusztávolságú lencsét és a géphez szállított 20-50 mm-es kit objektívet (3.5-5.6 fényerővel), ami kisfilmes méretekre számítva 30-75 mm-esnek felel meg. A két új objektív igazi érdekessége azonban egy új megoldás, az i-Function. Az objektíveken lévő iFn feliratú gomb megnyomásakor az aktuális módtól függően a fókuszgyűrű különböző beállítások módosítására használható: záridő, blende, expozíció-kompenzáció, ISO vagy fehéregyensúly. Az új objektívek mellett az eddigi NX csatlakozósakat is használhatjuk a fényképezőgépehez.
Az NX100-hoz kapcsolódik még a Samsung marketingcsapatának érdekes ötlete: a gép népszerűsítéséhez az OK Go együttessel szövetkeztek, akik következő klipjüket az NX100 segítségével készítik. Akinek nem mond esetleg semmit az együttes neve, az nézze meg a Here it Goes Again videoklipet, biztos vagyok benne, hogy már mindenki látta korábban, ahogy az együttes tagjai nyolc futópadon ugrálnak. Az új videoklip a www.cre8yourworld.com oldalon lesz megtekinthető, egyelőre trailerek láthatók rajta. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló