Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

A Frictional elégedett az Amnesia: The Dark Descent bevételeivel

A Penumbra és az Amnesia fejlesztői a digitális forgalmazásban látják a jövőt, s hamarosan újabb játékra számíthatunk tőlük.

2011.01.10. 16:51 | szerző: Retee | kategória: Játék

A Frictional Games neve a Penumbra: Black Plague és a tavaly megjelent Amnesia: The Dark Descent kapcsán lehet ismerős, hisz mindkét kalandjáték szép sikereket ért el - köszönhetően az erős történetnek és sajátos játékmenetnek. Az aprócska fejlesztőcsapatként induló Frictional pedig szép lassan megvetette a lábát a piacon, s jelenleg is arról beszélnek, hogy nagyon elégedettek utóbbi szoftverük fogyásával. Mert noha itt nem milliós nagyságrendről beszélhetünk, a 200 ezer darab eladott Amnesia példány igen szép számnak számít a kizárólag PC-re megjelenő, s minimális marketinges kiadással megtámogatott játék számára.
A Frictional tulajdonosa beszámolójában azt elárulta, hogy elképesztő lehetőségeket látnak a digitális terjesztésben, melynek forgalma napról-napra nagyobbra nő.
Teljesen nyugodtan mondhatom azt, hogy sokkal többet kerestünk az Amnesiaval, mint más független csapatok a játékaikkal. Ráadásul a kiadók kihagyásával jóval magasabb százalékhoz jutottunk hozzá - főképp a Steamen -, mint amit fordított esetben remélhettünk volna. Úgy látjuk, hogy a PC-s szoftverek digitális értékesítésének mértéke folyamatosan növekszik, és messze még a vége, így azt gondolom, hogy akik konzol exkluzív játékot terveznek, azoknak nem ártana átgondolniuk a döntésüket. Az biztos, hogy a Dark Descentnek köszönhetően (ami még mindig slágertermék a Steamen) összeszedtünk egy biztonságot nyújtó alaptőkét, amely segítségével egy újabb játék fejlesztését is finanszírozni tudjuk - írta Thomas Grip. ■

Amnesia: The Dark Descent
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Amnesia: The Dark Descent

hozzászólások (5)

Kopiati
Kopiati 2011.01.10. 17:01
Hát az indie fejlesztőknek ez a mód a jövő...
Skorpio90
Skorpio90 2011.01.10. 17:24
Ez érdekes, mert eleinte csak digitális formában lehetett megvenni a játékot, és a kiadást követő hónapban számoltak be arról, hogy nem fogy jól, ezért is kapható azóta dobozos formában. Mondjuk lehet, hogy a steam-es akciók miatt lett felkapott. Én is nemrég használtam először a digitális vásárlást a Mafia 2 személyében,a leárazásnak köszönhetően 3000 Ft-ért jutottam hozzá, pedig előnyben részesítem a dobozos verziókat.
Kopiati
Kopiati 2011.01.10. 17:33
Én doboz fetisiszta vagyok, de egyre több a steames-dobozos, tehát úgyis steamen lesz, meg néha jó akciókat lehet kifogni (ha baráti az árfolyam) meg egy-két játéknak igazi steam dlc dömpingje szokott lenni... (új total warok)
Dark Archon
Dark Archon 2011.01.11. 09:21
Nálunk (kelet-Európa és Oroszország). Nyugat-Európában és Amerikában azonban sosem jelent meg DVD-n. Gondolom az elmaradottság és a maradiság kombinációját használta ki a forgalmazó. Ha megnézed, itthon drágább is, mint Steam-en, tehát annyi történt, hogy valaki fantáziát látott benne, hogy DVD-re másolja. Ehhez a fejlesztőknek legfeljebb annyi köze lehetett, hogy "felőlem" és aláírta a papírokat.
Dark Archon
Dark Archon 2011.01.11. 09:27
Viszont örülök neki, hogy a bevételt visszaforgatják, s így remélhetőleg kapunk még hasonló játékokat.
ajánlott olvasnivaló