For Honor
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü

Vizuális navigációval készül a TomTom

Az okostelefonokra és táblagépekre készülő navigációs program a hangutasítások helyett a megjelenítésre helyezi a hangsúlyt.

2011.03.01. 11:46 | szerző: Retee | kategória: Kütyü

Bizonyára sokan vannak olyanok, kik nem igazán tudnak megelégedni a navigációk által nyújtott hangutasítások minőségével - néha ugyanis a vizuális ingerek sokkal egyértelműbbek tudnak lenni, mint azt hallani, hogy százhatvan méter után forduljunk enyhén jobbra. Pontosan ezt ismerte fel a TomTom, kik a Route 66 céggel közösen egyfajta "augmented reality", azaz kiterjesztett valóságon alapuló vezetés-segítő rendszert terveznek megjelentetni okostelefonokra és táblaszámítógépekre. A szoftver a készülék kameráján keresztül látott képet kiteszi a kijelzőre, majd azon igyekszik bejelölni számunkra a követendő útvonalat - ha pedig igényeljük, a sávra rárak egy képzeletbeli háromdimenziós autót, melyet követnünk kell, ha el akarjuk érni célunkat. Ez természetesen azt jelenti, hogy többet kell a kütyüt bámulni, mint a hagyományos, hangutasításos navigációk esetében, ám mivel azon az út valódi képe jelenik meg, ez kevésbé veszélyes, mint egyébként. Az applikáció hamarosan az Android Marketen lesz elérhető, később érkezhet meg iOS-re, illetve a csillagok megfelelő együttállása esetén Windows Phone 7-re is. ■

Forrás: Mobilize.hu

hozzászólások (0)

további hírek

JátszóDome: részlet a Take On Mars emberes küldetéséből

Lackó bemutatja a marsi túlélőjátékot.

Már előtölthető a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands nyílt bétája

A tesztre a hétvégén kerül sor, de már most előre letölthetjük vagy frissíthetjük a klienst. Egy új trailer is érkezett.

Hamarosan mozikba is eljut a Vakondok 4 - Végigjátszás

Dokumentumfilm készült a hazai játékfejlesztés hőskoráról.

JátszóDome: Sniper Elite 4 - 2. rész

Közel egy órán át folytatódnak kalandjaink San Celini szigetén.

Négy új videón a Horizon: Zero Dawn, amely pontokat is kapott már

Bemutató a világ felfedezéséről, annak lakóiról, a vadászatról és a főhősről, Aloyról.