25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Hardver

ASUS HD 6700 - új tagok érkeznek

Új tagokkal bővül az ASUS 6700-as felhozatala.

Írta: rootshaper

Újabb tagokkal bővül az ASUS saját tervezésű Radeon sorozata. Most a 6700-as szériát tervezték kicsit át, s egyből két kártyával is megdobták a repertoárt. Mindkét kártyáról tudni kell, hogy a hűtésük nagy szerepet játszik az egyedi kialakításban, arról nem is beszélve, hogy az ASUS bevetette a Super Alloy Power technológiát is, ami a cég állítása szerint a referencia kártyákhoz képest 15%-os teljesítménynövekedést, valamint két és félszer hosszabb élettartamot garantál.
A 6750 Formula a nevéből is adódóan egy egyedi, a F1-es autókra hasonlító hűtést kapott. PCI Express 2.1-es csatolófelülettel kapcsolódik alaplapunkhoz és természetesen a referencia Radeon HD 6750 lapkára épül. A mag órajele 700 MHz-es és 1 GB GDDR5 memória foglal helyet a fedélzeten. Ezek órajele 1000 MHz és 128 bites adatsínen szállítják az információt. A kártya maximális felbontási képessége 2560x1600 DVI csatlakozón keresztül, D-Sub kimeneten keresztül pedig 2048x1536. Ebből következik, hogy a hátlapon természetesen találunk D-Sub és natív DVI kimeneteket is, mindkettőből egyet-egyet, valamint egy HDMI kimenetet is. A kártyához az ASUS még hozzácsapott egy tápkábel átalakítót is.
Az erősebbik új jövevény, a 6770 Direct CU ezzel szemben 850 MHz-es mag órajellel büszkélkedhet, azonban memóriából ugyan annyi és ugyan olyan található meg rajta (1 GB GDDR5, 1000 MHz). Az adatsín itt is 128 bites, a felbontások pedig szintén megegyeznek a kisebbik taggal. Kimenetek tekintetében itt is kapunk DVI-t, D-Sub-ot, valamint HDMI-t, azzal az eltéréssel, hogy a kártyához jár még egy HDMI adapter is, ami a DVI kimenetet varázsolja át nekünk. Érdekessége még a kártyának, hogy Direct CU maggal látták el a hűtését, ami azt jelenti, hogy réz csövek vezetik el a hőt a magról a bordákra, így a hűtés sokkal hatékonyabb és a kártya jól húzható ezzel a gyári hűtéssel is.
Mindkét kártya a tőlük megszokott DirectX 11 támogatással érkezik és gond nélkül tudják az AMD HD3D technológiáját, így prezentálva az arra érdemes felhasználóknak a térhatású élményt. Egyelőre az árakról nincs információnk, mint ahogy arról sem, mikor érkeznek meg a boltokba az újdonságok.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!