Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü

Bada Premium Store és az új Samsung mobil termékek

Magyarországról is elérhetővé válnak a fizetős alkalmazások.

2011.05.05. 15:46 | szerző: Dino | kategória: Kütyü

A Samsung mobil részlegének sajtótájékoztatóján amellett, hogy bemutatták az új termékeket, megtudhattuk, hogy Magyarországon is elérhetővé vált a bada Premium Store, a Samsung okostelefonjain használt bada operációs rendszer alkalmazásboltja. Ebből már nemcsak az ingyenes szoftverek tölthetők le, hanem lehetőség nyílik a fizetős alkalmazások megvásárlására is. Mint elmondták, mintegy 7000 programhoz lehet így hozzáférni, vagy a Kies szoftver használatával, vagy a www.samsungapps.com weboldalon keresztül. A Premium Store a más alkalmazásboltokhoz hasonló funkciókkal rendelkezik: keresgélhetünk kategóriánként vagy az újdonságok között, megtekinthetjük a programról készült képeket és mások véleményeit, vagy mi is fűzhetünk hozzá véleményt és értékelhetjük is az alkalmazásokat. A Facebook- és Twitter-integrációnak köszönhetően pedig rögtön barátaink figyelmébe is ajánlhatunk egy-egy alkalmazást. Magyar szoftver egyelőre még kevés található a választékban, de a Samsung munkatársai bíznak benne, hogy ez a szám folyamatosan nőni fog.
Az új bejelentés mellett kézbe vehettük a cég aktuális újdonságait, köztük a június elejére várható megjelenésű Galaxy S II mobiltelefont, a nálunk is bemutatott Galaxy S utódját. A készülék testközelből is csodásan néz ki, a kétmagos processzor szépen végzi a munkát, a Super AMOLED Plus kijelző pedig ha lehet, még az eddiginél is szebb képet ad. (Igen kíváncsian várjuk a tesztpéldány beérkezését. :-) )
Szintén írtunk már magazinunkban a Samsung első tablet termékéről, a Galaxy Tabről. Mint híreinkben is szerepelt, érkeznek a nagyobb, 10,1 colos kijelzőjű változatok, mindjárt kétféle vastagságú verzióban: az először bejelentett 10,9 mm-es után 8,6 mm-es is lesz. Ez ránézésre valóban sokkal kecsesebb külsejűnek bizonyult. Az új tableteken 3.0-s (Honeycomb nevű) Android operációs rendszer fut.
A mobiltelefonok és tabletek közé ékelődik be a Samsung Galaxy S Wifi termékcsalád, amely kétféle kijelzőméretű – 4 ill. 5 hüvelykes képátlójú – mobil eszközöket fed, telefonálási és 3G adatátviteli funkció nélkül, wifis netkapcsolathoz, a Samsung munkatársai szerint elsődlegesen multimédiás célú felhasználásra (ennek megfelelően leginkább "player" néven illették ezt a terméket a sajtótájékoztató során). Ezeken is Android oprendszer fut, így elég széleskörű felhasználási lehetőségei vannak. Mint a prezentációból megtudhattuk, elsődlegesen a modern fiatalok az elsődleges célközönsége ennek a terméknek, akik nem szeretnének mobiltelefon havidíjat fizetni, de a hasonló okostelefonok funkcióira vágynak. ■

előző
következő
Bada Premium Store és az új Samsung mobil termékek
Bada Premium Store és az új Samsung mobil termékekBada Premium Store és az új Samsung mobil termékekBada Premium Store és az új Samsung mobil termékek

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló