Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

FIFA 12 - újítások sora valósul meg

A fejlesztők minden eddiginél valósághűbb fizikát ígérnek.

2011.05.30. 09:50 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Az Electronic Arts egyik legnagyobb múltra és legtöbb megélt részre visszatekintő sorozata, a FIFA sorozat. Minden év őszén megérkezik az aktuális epizód, melyeknek igazi konkurenciát csak a Konami PES sorozata jelentett. Az EA fejlesztői az utóbbi években igyekeznek mindig valami forradalmian újat beépíteni a játékukba, hogy továbbra is a trónon tartsák a sorozatot. Nem lesz ez másképp idén sem, ezúttal is több jelentős újítással találkozhatunk majd.
Ezek közül az egyik legfontosabb az úgy nevezett Player Impact Engine, mely egyfajta fizikai motorként a játékos-ütközések realisztikus megjelenítéséért felelős. A motort közel két évig fejlesztették, de egyelőre úgy néz ki, csak a konzolos (Playstation 3 és Xbox 360) verzióba kerül bele, így a PC-s játékosok ezúttal (is) kimaradnak a jóból. Az újításokról Kaz Makita, a FIFA sorozat producere nyilatkozott.
"A FIFA 12 játékban tetten érhető átalakulást nem annyira fejlődésnek, inkább igazi forradalomnak tekinthetjük. A valaha készült legeredetibb FIFA játék létrehozásakor olyan új elképzeléseket vetettünk be, amelyekhez újfajta technológiára volt szükség. A rajongók az első pillanattól látni, és ami sokkal fontosabb, érezni fogják az új beleérési motor jelentőségét."
Az ütközésmodell valós időben számolja majd ki a játékosok testének minden egyes találkozási pontján a fizikai hatásokat, így sokkal hitelesebb és természetesebb reakcióknak leszünk szemtanúi.
Tovább fejlesztik az előző részből megismert labdavezetési technikát is, mely még precízebb és sokoldalúbb lesz, ami éppoly kifinomulttá és fontossá teszi a védekezést mint a valós fociban.
A játékosok intelligenciája is sokat javul, saját képességeikre, valamint társaik jellegzetességeire és erősségeire alapozott döntéseket hoznak majd. A jobb helyzetfelismerő képességgel rendelkező játékosok olyan keresztpassz lehetőségeket is felismernek, amit az alacsonyabban képzett társaik nem.
A FIFA 12 az összes létező platformra megjelenik, PC-re, Playstation 3-ra, Xbox 360-ra, Wii-re, Playstation 2-re, Nintendo 3DS-re, PSP-re, valamint IPhone-ra, IPad-re és Ipod Touch-ra is.
A Player Impact Engine-ről egy trailer is érkezett, valamint néhány kép a játék konzolos változatából. ■

előző
következő
FIFA 12 - újítások sora valósul meg
FIFA 12 - újítások sora valósul megFIFA 12 - újítások sora valósul megFIFA 12 - újítások sora valósul megFIFA 12 - újítások sora valósul megFIFA 12 - újítások sora valósul megFIFA 12 - újítások sora valósul megFIFA 12 - újítások sora valósul megFIFA 12 - újítások sora valósul megFIFA 12 - újítások sora valósul megFIFA 12 - újítások sora valósul megFIFA 12 - újítások sora valósul meg
FIFA 12
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
FIFA 12

hozzászólások (5)

LordMatteo
LordMatteo 2011.05.30. 17:02
blablablablaaablaaablablaaaa
Creativ3Form
Creativ3Form 2011.05.30. 17:14
Tavaly azt mondták, hogy a Fifa 12 PC minden tekintetben meg fog egyezni a konzolos Fifákkal. Nem lesz se butítás, se játékelemek kihagyása, minden platform 100%-ig ugyan azt fogja kapni. Nagyon kíváncsi leszek.
Creativ3Form
Creativ3Form 2011.05.30. 17:17
Ja igen, már megint figyelmetlen voltam:

"A motort közel két évig fejlesztették, de egyelőre úgy néz ki, csak a konzolos (Playstation 3 és Xbox 360) verzióba kerül bele, így a PC-s játékosok ezúttal (is) kimaradnak a jóból. Az újításokról Kaz Makita, a FIFA sorozat producere nyilatkozott."

Ennyit a tavalyi ígéretekről...
LordMatteo
LordMatteo 2011.05.30. 17:22
De komolyan, van még olyan naív ember a földön, aki vár még valakit egy PC-s fifától?

A Duke Nukem Forever előbb kijön mint egy normális Fifa...ja, bocsánat, ez szinte csak napok kérdése. :)
GeryG
GeryG 2011.05.31. 08:09
Bár én nagy foci rajongó vagyok, és jó tíz éve minden évben kipróbálom az aktuális FIFA-t, de kb 2003 óta nem volt érdemi újítás benne. A tavalyi volt az első, amit már szándékosan kihagytam, pedig arról végre tényleg rengeteg jót hallottam, mivel megkapta a konzolos verziók motorját, gyakorlatilag az egy évvel korábbi konzolos verziót adták ki aktualizált tartalommal PC-re.
Évek óta inkább PES-sel játszom, még ha fele annyi licens sincs benne és érdemi újítás abban se sok van már jó ideje. De legalább ott nem megy a parasztvakítás, hogy nah majd jövőre de jó lesz, meg minden.

Számomra nagy csalódás a PC-s FIFA sorozat, ahogy a legtöbb EA Sports játék is az már nagyon régóta. Szomorú, hogy ennyire lesajnálják és hülyének nézik a számítógéptulajokat...
ajánlott olvasnivaló