Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

Toshiba Qosmio X770 és X770 3D - gamer laptopok

Új gamer laptopokkal jelentkezik a Toshiba.

2011.06.07. 11:55 | szerző: rootshaper | kategória: Hardver

A Toshiba rögtön két verzióban is elérhetővé teszi új, gamer kategóriába sorolt laptopjait. Az első, a "mezei" változat, amit Qosmio X770 névre kereszteltek, annyiban tud kevesebbet testvérénél, hogy nem támogatja az aktív 3D szemüvegeket. Nézzük is meg akkor, hogy mi lapul a motorháztető alatt a csúcsgépben:
A gépet megrendelhetjük Intel i5-ös vagy i7-es processzorral, valamint maximálisan 8 GB memóriával. A grafikus megjelenítésről egy NVIDIA GeForce GTX560M gondoskodik, mely 1,5 GB memóriát használ. Háttértár gyanánt pedig HDD-t, vagy akár SSD-t is kérhetünk a gépbe. A hanghatásról egy mélynyomóval is ellátott hangrendszer gondoskodik, optikai meghajtóként pedig DVD vagy akár Blu-ray olvasó is kérhető. Ezeken kívül pedig szinte szériatartozék a gigabites ethernet, N-es WiFi és 3.0-s Bluetooth csatlakozási lehetőség, melyek a vezeték nélküli kapcsolatot segítik elő. De találunk még itt USB 3.0 csatlakozásokat és természetesen HDMI-t is, de a kábelköteg méretének csökkentése érdekében akár Wi-Di (Wireless Display) módszerrel is csatlakoztathatunk kijelzőt a készülékhez.
A képernyő mérete határozza meg a gép méretét is, mely esetünkben 17,3"-es TruBrite HD+ kijelző formájában ölt testet, a gép súlya pedig szintén elég méretes: 3,4 kilogramm. A két típus közül a 3D támogatású kijelzőjének a felbontása 1920*1080, viszont a kisebb tesóé 1600*900 lesz.
A gépek árusítása valószínűleg a harmadik negyedévben kezdődik meg itthon, és a gépek árazása 1300 eurótól indul majd, mely természetesen az extrák függvényében sokkal több is lehet. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló