Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

ASUS Mars II - újabb Republic of Gamers ínyencség

A világ legerősebb játékos videókártyájából mi is kapunk majd párat.

2011.08.22. 10:32 | szerző: rootshaper | kategória: Hardver

Az ASUS cég Republic of Gamers családja nem titkoltan a hardcore játékosokat célozza - no meg azokat, akiknek a pénztárcája is legalább annyira hardcore - és ez nincs másképp a már bejelentett Mars II tekintetében sem.
A videókártya a piac legerősebbikének számít jelenleg és ennek természetesen megkérik az árát is, így a túl korai ájulások és infarktusok elkerülése végett a hír végén olvashattok erről, először inkább nézzük meg, mit is kínál a taiwani cég azok számára, akik lecsapnak majd a limitált példányszámú csecsebecsére! A videókártya az NVIDIA GeForce GTX 580 alapjaira épül, ebből mindjárt kettőt is tartalmaz a hatalmas nyomtatott áramköri lap s PCI Express 2.0 felületen csatlakozik az alaplaphoz. A két mag számára összesen 3 GB GDDR5 memória áll rendelkezésre, melyek effektív órajele 4008 MHz, a magok pedig 782 MHz-en ketyegnek. A kapcsolatot a GPU-k és a memória modulok közt két darab 384 bites adatsín biztosítja, és ha már visszakanyarodtunk a GPU-khoz, vegyük figyelembe azt is, hogy a rendszer kétszer 512 CUDA magot is magában foglal.
Mivel korlátozott példányszámú a ketyere, így jár hozzá egy gravírozott alumínium lapocska is, mely a kártya sorszámát tudatja velünk - összesen 1000 darabot készítenek ebből az egyszemélyes erőműből. Természetesen a kártya az ASUS-tól már megszokott remekbe szabott hűtéssel - DirectCU II - és a tuningosoknak kifejlesztett Super Alloy Power technológiával is fel van vértezve, így a túlhajtás s vele együtt a melegedés sem okoz majd gondot. Azok számára, akik egyből kettőt rendelnének a kártyából, a gigantikus méretek miatt - három slotot foglal el a kártya és a hűtés - egy meghosszabbított SLI hidat is magukénak tudhatnak, hogy összekapcsolhassák a szörnyetegeket. Az ASUS pedig a hatalmas kártyájához a szintén ROG családba tartozó Rampage III alaplapokat ajánlja, hogy a teljesítményt ki is húzathassuk a szerkezetből.
Tehát most már biztos, hogy kis hazánkba is érkezni fog pár darab a szörnyetegből, így számunkra is érdekessé vált az, hogy mennyibe fog kerülni a videókártya. Az ára pedig - kapaszkodjatok meg - 409900 Ft lesz. Érdemes azonban figyelni a megjelenést, ugyanis a két átlagos gamer gép árát magában foglaló videókártyának garantáltan lesznek tulajdonosai, még itthon is, így aki magáénak akar tudni egyet a limitált példányszámú rettenetből - és most fogytam ki a jelzőkből - az figyelje a viszonteladók kínálatát, mert megjelenésről sajnos nincs még információnk. ■

előző
következő
ASUS Mars II - újabb Republic of Gamers ínyencség
ASUS Mars II - újabb Republic of Gamers ínyencségASUS Mars II - újabb Republic of Gamers ínyencségASUS Mars II - újabb Republic of Gamers ínyencségASUS Mars II - újabb Republic of Gamers ínyencség

hozzászólások (3)

Hype
Hype 2011.08.22. 11:06
Ej ha már kiadok 400 ezer ft*t erre akkor elvárnám hogy legyen rajta vagy 8 DVI kimenet ne pedig csak potom kettő.. :-D
rootshaper
rootshaper 2011.08.22. 12:00
vegyél kettőt, akkor lesz 4 kimeneted :D
Derothiel
Derothiel 2011.08.22. 12:48
Az igen.... A videókártya ersőebb, ha a ramokat és a proccot nézzük, mint a sima gépem mindenestül..:D
ajánlott olvasnivaló