Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Zene

Feloszlik az R.E.M.

31 év után barátságban válnak el a tagok.

2011.09.22. 09:43 | szerző: Dino | kategória: Zene

31 év után feloszlik az utóbbi időszak egyik meghatározó rockzenekara, az R.E.M.. Az együttes weboldalán jelentette be megszűnését, a három tag így nyilatkozott döntésükről:
Mike Mills: A legutóbbi turnén, majd a Collapse Into Now album készítése és a greatest hits válogatás összeállítása során felmerült bennünk a kérdés: "Hogyan tovább?" Nagyszerű élmény volt az elmúlt több mint három évtizedben született zenéinkre és emlékeinkre visszatekinteni. Észrevettük, hogy ezek a dalok egy természetes vonalat alkotnak 31 évnyi közös munkánk során. [...] Közösen hoztuk meg a döntést, barátságban, egymás érdekeit is figyelembe véve. Úgy érezzük, most volt itt az ideje.
Michael Stipe: Egy bölcs egyszer azt mondta: "Egy partyn való részvétel titka: tudni, hogy mikor kell távozni." Nagyszerű dolgot építettünk közösen. Megcsináltuk. És most távozunk. Remélem, rajongóink megértik, hogy nem volt könnyű a döntés, de mindennek vége van egyszer.
Peter Buck: Mike, Michael, Bill, Bertis és én jó barátként válunk el. Tudom, hogy találkozni fogok még velük a jövőben, ahogy azokkal is, akik követtek és támogattak minket az évek során. Akkor is, ha ez a bakelitek polca a helyi lemezboltban, vagy egy klubban állva, figyelve, ahogy egy 19 évesekből álló banda próbálja megváltoztatni a világot.

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló