Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü

Internet a nappaliban - LG okostévék

Webböngésző és alkalmazások a televízión.

2011.10.14. 09:30 | szerző: Dino | kategória: Kütyü

A televíziók fejlődésének jelenlegi fázisában a nagy gyártók egyik aktuális fő irányvonalát - természetesen a 3D mellett - az ún. okostévék jelentik: a filmnézés mellett egyéb célokra is használható készülékek. Most épp az LG-től érkezett információ, összefoglalva Smart TV-ik funkcióit. Ezeken a Home Dashboard kezelőfelületen keresztül valósul meg az extra tartalmak elérése. Amellett, hogy az aktuális műsort is látjuk az egyik oldalon, itt látható az elérhető alkalmazások listája, és itt válogathatunk az LG Alkalmazásboltból is. Alul pedig gyorsan elérhetjük a keresés, webböngésző és Media Link funkciókat, és ide helyezhetjük el kedvenc applikációinkat is. A Prémium tartalmak között egyre több magyar alkalmazás is elérhető, így például az Origo vagy a Port.hu oldalaihoz férhetünk hozzá, vagy az MTV Videótárjának és a StartlapTV videóihoz. Szintén a prémium részleget gazdagítják olyan programok, mint a Skype, a YouTube, a Facebook vagy a Twitter eléréséhez szükséges alkalmazások. (A Skype-hoz a tévére helyezhető kamera beszerzése is szükséges.) A tévéken amúgy kb. 400 MB tárterület érhető el, amelyből egy-egy alkalmazás átlagosan 1-1,5 MB-ot foglal.
A már említett Media Link a Smart Share funkció egyik szolgáltatása: részletes információt gyűjt össze a lejátszott tartalomról. Így megkapjuk például a DVD borítóját és a film előzetesét. A Smart Share ezen kívül okostelefonunkat és PC-nket is képes összekötni a televízióval, külön kábelezés nélkül, az interneten keresztül.
Mindezen funkciók vezérlésére pedig az LG egy mozgásérzékelős távirányítót fejlesztett ki. Az LG Magico Motion az egeret is helyettesíti, segítségével egyszerűen rámutathatunk a képernyőn lévő gombokra, ikonokra. De ha nem szeretnénk külön távirányítót venni (ez ugyanis csak az LW980S készülékhez alaptartozék), akár iOS vagy Android rendszerű okostelefonunkat is segítségül hívhatjuk a vezérléshez: a letölthető LG Remote alkalmazás teljes QWERTY billentyűzetet is biztosít az irányításhoz. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló