Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Will Wright új játékon dolgozik

A SimCity, The Sims és a Spore megalkotója ezúttal is valami egyedire készül.

2011.11.23. 09:29 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Will Wright az egyik legelismertebb szakember a videojáték iparban, olyan kultikus játékok megalkotója, mint a SimCity, vagy a The Sims sorozatok, valamint a Spore. A kreatív fejlesztő játékai mindig valami egészen egyedi újítást hoztak, és a jelek szerint nem lesz ez másképp a legújabb projektje esetén sem. Bejelentették ugyanis Wright legújabb játékát, mely a HiveMind címet viseli, és nem más szolgál neki alapul, mint a mi személyes adatainkból.
A szakember egy interjúban mesélt arról, hogyan is képzelte el a játék működését. A program összegyűjti az olyan adatinkat, mint pl. a földrajzi pozíciónk, barátaink, vagy épp anyagi helyzetünk, és ezen adatokból kreál egyfajta számítógépes játék élményt. Azt azonban nem árulta el, hogy pontosan hogyan is fog ez zajlani, de a lényeg, hogy mindenkinek személyre szabott élményben legyen része. "Az olyan játékokkal szemben, mint a FarmVille, ahol a program megtanít minket arra, hogyan kell játszanunk, ezúttal mi tanulunk a játékostól, annak hétköznapjairól, rutinjairól, és ezeket formáljuk át játékká. A program datokat gyűjt szórakozásunkról, az életmódunkról, a személyes dolgainkról, és ezekből az adatokból egy olyan világot és lehetőségeket kreál, melyek sokkal közelebb állnak hozzánk. Ha eleget tanulunk a játékosainkról, a valódi életükből készíthetünk játékot. Hiszen hogyan is ábrázolhatnánk a leghitelesebben a valóságot, minthogy kiragadjuk belőle a játékost? - magyarázta Wright.
Egyelőre sem hozzávetőleges megjelenési dátumot, sem célplatformokat nem lehet tudni, mindössze annyi biztos, hogy a fejlesztő új céget alapított (szintén HiveMind néven), hogy az foglalkozzon a projekttel. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló