Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Vakondok 2 - Demoscene: Az algoritmusok művészete

Másfél órás dokumentumfilm a demoscene-ről.

2012.01.19. 09:10 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

Egy igen érdekes és tartalmas, másfél órás dokumentumfilm készült el, amely a demoscene kialakulásába és életébe ad bepillantást. Ajánlott néznivaló többek közt mindazoknak, akik Commodore 64-en nem csak a játékok iránt érdeklődtek. A film letölthető HD felbontásban a Vakondok oldaláról, vagy megnézhető alább, YouTube-ról is. Előtte lássuk, mit írtak az alkotók a filmről!
Az 1980-as évek elején valami örökre megváltozott a világban. A számítástechnika, főleg a sokak számára elérhető áron megjelent Commodore 64 számítógépeknek köszönhetően, betört a háztartásokba, tömegek számára nyitva meg ezzel a lehetőséget digitális alkotások létrehozására.
De nem csak a már meglévő alkotófolyamatokat ültetették át a számítógépek kezelőfelületeire, hanem teljesen új, mindezidáig kivitelezhetetlen művészeti formák is megjelentek. A számítógépek lehetőséget teremtettek ugyanis arra, hogy az alkotó, fizikai beavatkozás nélkül, csupán a matematika nyelvén kommunikálva, programkódokat írva hozhasson létre képi és hanghatásokat, és kombinálja ezeket a legkülönfélébb audiovizuális hatások elérése érdekében.
Ilyen technika alkalmazásával, vagyis számítógépre írt programokként születettek meg a demok, és velük együtt a demoscene nevű szubkultúra.

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló