Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Wasteland 2 Wasteland 2

A rajongók pénzéből készülne a Wasteland 2

Brian Fargo is a Kickstarteren gyűjt a projekthez.

2012.03.14. 08:20 | szerző: Dino | kategória: Játék

Tegnap lezárult a Kickstarter oldalon a Double Fine gyűjtése: Tim Schafer 400 ezer dollárt szeretett volna egy új kalandjátékhoz összekalapozni, a rajongóknak köszönhetően azonban 3,3 millió felett állt meg végül a számláló, így az eredeti tervekhez képest egy még jobban kidolgozott, több platformra is elkészülő kalandjátékra számíthatunk ősszel. A siker sokakat elgondolkodtatott, és tegnap egy újabb hasonló projekt indult útjára a crowdfunding oldalon. Ezúttal az Interplay alapítója, Brian Fargo tett közzé felhívást, hogy ha megfelelő mennyiségű támogatás érkezik, inXile csapatával elkészítik az 1988-as Wasteland folytatását. A Wasteland 2 fejlesztéséhez 1 millió dollárra van szükségük, de Fargo felajánlott hozzá 100 ezer dollárt, így 900 ezres limittel hirdették meg a Kickstarter projektet. Az első napi eredmény még jobb is lett, mint Schaferék esetében volt: mintegy 12 óra alatt félmillió dollár fölé ugrott a számláló, így a hátra lévő 34 nap biztosan elég lesz arra, hogy összegyűljön a szükséges pénz és a tervezett 2013 októberi időpontra elkészítsék a játékot. 15 dolláros hozzájárulásért a digitálisan letölthető, DRM-mentes játékot kapja meg, aki támogatja a projektet, nagyobb összegért pedig szokás szerint mindenféle extrára lehet számítani, dobozos változattól és térképtől kezdve a játékban NPC elnevezésen át egy privát partyn való részvételig (az utóbbi, 10 ezer dollárba kerülő lehetőségre nyolc hely van, amelynek fele már elkelt).
A Wasteland 2 a nyolcvanas évek legendás RPG alkotásának folytatása lesz. Az akkori játék jelentett inspirációt a Fallout elkészítéséhez, és az volt az első RPG, amelyben taktikai okokból a csapat több részre szakadhatott, valamint amely morális döntések elé állította a játékot, döntéseinek pedig következményei is voltak. A játék Amerika Dél-Nyugati részén játszódik, egy poszt-apokaliptikus világban. A fejlesztőcsapatot Brian Fargo fogja vezetni, hozzá csatlakozik Alan Pavlish és Mike Stackpole, akik az eredeti Wasteland fő designerei voltak. A zenén a Fallout első két részének hanganyagáért felelős Mark Morgan dolgozik majd, a történetet pedig Jason Anderson írja. A látványvilágot Andree Wallin tervezi (az illusztráción az ő egy korábbi munkája látható).
Fargóék már előre kitalálták, mi lesz, ha több jön össze, mint 1 millió dollár: 1,25 milliót elérve nagyobb lesz a játék világa, több sztorival és több zenével. 1,5 milliónál tovább bővítik a térképet és OS X-re is elkészítik a játékot.
A crowdfunding típusú projektfinanszírozás úgy néz ki, bejön a rétegjátékok fejlesztőinek, kíváncsian várjuk, hány hasonló projekt indul még, hány legendás fejlesztő dönt egy-egy régi projekt folytatásán, illetve hogy vajon meddig fog tudni ez így működni. És persze az is érdekes lehet, hogy a nagy kiadók hogyan reagálnak erre az alternatív, őket kikerülő terjesztési metódusra... ■

Wasteland 2
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Wasteland 2

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló