Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Retro ajánló - American Conquest

Tíz évvel ezelőtt még a csúcson jártak a stratégiai játékok.

2012.03.28. 18:37 | szerző: Retee | kategória: Játék

A kétezres évek eleje úgy tűnik kiváló terepet biztosított a stratégiai játékok fejlesztőinek, hiszen a stílus a csúcson járt, s olyan kiváló címek jelentek meg, mint a Praetorians, a Stronghold, a Rome: Total War, vagy épp az American Conquest. Utóbbi természetesen a 15-18. századba vezette a játékosokat, akik az új földrész felfedezése után izgalmas csatákat vívhattak az őslakókkal, illetve az európai ellenfelekkel, s mindehhez rengeteg féle és fajta egység, no meg épület társult. Az AC amúgy nagyon hasonlított egy másik klasszikusra, a Praetoriansra - hozzá hasonlóan igyekeztek fokozni a taktikai kihívást a fejlesztők, mikor számításba vették a harcokban a terepviszonyokat is. Az izgalmas, bár néhol idegőrlő missziókat rengetegszer újra lehetett játszani, no és persze többféle frakcióval is megpróbálhattuk meghódítani a területeket, amelyekre 300 évünk volt. A hiányosságokat pedig pótolta a Fight Back című kiegészítő, amely újabb európai államokat tett elérhetővé, rengeteg extra egységet adott a játékhoz és egy új játékmóddal is bővítette a kihívásokat, amiket anno Gerry is értékelt.
"Mindent összevetve tetszett a Fight Back. Teljes értékű programmá emeli az American Conquest-et, mely így már határozottan kellemes színfolt az RTS-ek piacán, bár a Cossacks színvonalát továbbra sem éri el. Szép grafikája, most már kellő mennyiségű választható fele, ill. egysége, egészen jó játékmenete miatt megvételre érdemes minden, a stratégiákat kedvelő játékosnak.
Aki pedig szívesen nosztalgiázna egy kicsit, vagy hiányzik neki az a régi klasszikus RTS stílus, amely manapság kiveszőben van, annak a GOG.com nyújt megoldást, hiszen 5,99 dollárért megvásárolható az American Conquest, s ez tartalmazza a Fight Back expansiont, működik a multiplayer része és természetesen 64 bites Windows 7-en is tökéletesen fut. ■

American Conquest: Fight Back
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
American Conquest: Fight Back

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló