Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kultúra

Ian Livingstone visszatér

A Kaland, játék, kockázat könyvek egyik megalkotója új könyvet írt.

2012.07.17. 11:04 | szerző: GeryG | kategória: Kultúra

A szerepjátékok idősebb kedvelői számára bizonyára ismerősen cseng a kaland, játék, kockázat kifejezés. Ezek a könyvek arról voltak híresek, hogy az olvasó maga dönthette el, hogy hogyan alakuljanak az események. Egyfajta szerepjátékos könyvek voltak, melyben mindig magunkat alakíthattuk, különböző fantasy, horror, néha sci-fi világokban. E könyvek két leghíresebb írója Ian Livingstone és Steve Jackson volt, akik mind a mai napig meghatározó szereplői a videojáték-iparnak is, valamint az ő nevükhöz fűződik a Games Workshop alapítása is, mely Európában az első Dungeons & Dragons forgalmazó volt a '70-es években. Ian Livingstone 1981-ben Steve Jacksonnal közösen írta meg a Tűzhegy Varázslója című lapozgatós könyvét, melynek harmincadik évfordulóján döntött úgy az író, hogy sok év után újabb kötettel áll elő. Az új lapozgatós könyv a Blood of the Zombies címet kapta, s a tervek szerint augusztusban jelenik meg.
"Mikor közeledett a harmincadik évforduló, úgy éreztem, remek módja lenne a megünneplésének, ha új könyvet írnék. Szóval megkeresetem Steve-t az ötletemmel, de ő ezúttal kevésbé volt lelkes. Így elvetettem egy újabb Tűzhegy történet elkészítését, mert ezt kizárólag vele együtt szeretném megtenni. Mivel az elmúlt húsz évet a videojáték-iparban töltöttem, láthattam, mennyire szeretik az emberek a zombis történeteket, és rádöbbentem, hogy eddig egyetlen ilyen történetet sem írtam. A Blood of the Zombies kezdetben a szokásos középkori fantasy világomban játszódott, de gondoltam, miért ne játszódhatna napjainkban? Még sosem írtam ilyet, így volt benne némi kockázat. Végül úgy alakult, hogy az én zombijaim nem a modern városok utcáin, és plázáiban rohangálnak, hanem bezártam őket egy középkori kastély falai közé. Így a történet ugyan napjainkban játszódik, mégis megmaradt benne a számomra kedves középkori hangulat is." - mesélte Livingstone egy interjú során. Az író azt is elárulta, hogy az új könyvvel nem kívánja feltámasztani az egykor oly népszerű stílust, ám a megfelelő fogadtatás és eladási mutatók esetén nem zárkózik el egy újabb kötettől. Már csak azért sem, mert számára is szórakoztató az írás.
"Nagyon élveztem a munkát. Már el is felejtettem, milyen izgalmas volt megírni ezeket a történeteket, melyben az olvasó számos út közül választhat, és sosem tudhatja, hogy az éppen kiválasztott irány milyen szörnyűséges halálba taszíthatja őt. Elfelejtettem, mennyire szórakoztató volt megírni ezeket, mennyire szórakoztató volt elhitetni az olvasókkal, hogy a jó úton haladnak, pedig mégsem. Ha most rossz utat választanak, könnyen ők is zombivá válhatnak majd."
Livingstone tisztában van vele, hogy a könyvek ma már nem érhetnek el akkora sikereket, mint tették a maguk idejében, mivel a helyüket mára a videojátékok vették át. Hogy hazánkban megjelenik-e az új könyv, egyelőre kérdéses, de az szinte biztosra vehető, hogy megtalálná a maga közönségét. ■

hozzászólások (3)

Attak
Attak 2012.07.18. 07:45
Hú,gyerek koromban hogy imádtam ezeket a könyveket!!:-D
Dark Archon
Dark Archon 2012.07.18. 09:07
Hát én is, egy csomó még mindig meg van, pl. Országút Harcosa, Gyíkkirály Szigete. De nem csak tőlük, anno imádtam a Cherubion könyveket is, amit magyar író írt.
Morello
Morello 2012.07.18. 14:14
Húú ezeket én is nagyon szerettem. Netről letölthető amúgy kb. az összes magyarul, pdf-ben.
ajánlott olvasnivaló