25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Team Fortress 2 - gondok az új móddal

Leginkább kínszenvedésbe ment át az, amit először úgy gondoltunk, hogy mókás lesz.

Írta: rootshaper 9 hozzászólás

Végre akadt valami, ami miatt úgy éreztem, vissza kéne nézni a Team Fortress 2-be és feltelepíteni újra. Ez volt a napokban bejelentett Mann vs. Machine, azaz a játék kooperatív mókája, melyben a megszokott karakterekkel a megszokott karaktereknek kinéző robotokat kell elpusztítani. Mindez elméletben marha jól is hangzott, de a Valve nem egészen készült fel a játékosok fogadására. Olyan érzés ez, mint mikor meghívnak egy grillpartira, és mikor odaérsz, meglepődik a házigazda, hogy Te meg mit keresel itt?
Egyelőre nagyjából az új móddal való tapasztalataim kimerülnek abból, hogy a fórumokon és a hivatalos oldalon olvasgatok róla, ugyanis működésre még nem igazán sikerült bírni. Ennek több oka és megjelenési formája is van. Először is, ha már ingyenes játékról van szó, nem akarok azért sem fizetni, hogy a hivatalos szerverekre be tudjak jutni. Itt adódik az első probléma, ugyanis csak a hivatalos szervereken lehet lootot és ajándékokat szerezni. De egye fene, nem kell nekem az, csak hagy játsszak már! A TF2 sokadjára is azt mondja: NEM! Amíg nem csatlakozol a co-op módhoz, nem is láthatod a co-op menüt, mely egyébként elég kemény feladat, de tételezzük fel, hogy ezen már túl vagyunk. A következő lépés az lenne, hogy kerítünk egy szervert, vagy létrehozunk egy lobbyt, melyben a haverokkal felgyűlve, mint... ahh, ezt a hasonlatot inkább nem folytatom, tehát összegyűlve, együtt kereshetünk szervert. Vigyázat, spoiler: teljesen reménytelenül keressük a szervert, mert a belépésnél úgyis lefagy a játék. Ha valami varázslatos oknál fogva ezt nem teszi meg, akkor egy olyan képernyő fogad, mint ami a WoW kiegészítők indulásánál szokott: pár százezer ember van előtted és olyan 48 órát kell várnod megközelítőleg, hogy bármely játékhoz is csatlakozni tudj.
Aztán végül, tényleg valami csoda folytán csak sikerült bejutni egy játékba. Hirtelen azt sem tudtam mihez kezdjek, gyorsan végigböngésztem a boltot, aztán már indult is a menet. Csak kár, hogy át kell küzdeni magamat ezeken a tortúrákon, hogy egy kicsit önfeledten játszhassak. Reménykedjünk, hogy a Valve mihamarabb rendet tesz a mód környékén, ugyanis elég szórakoztatónak ígérkezik a dolog.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Team Fortress 2

Platform:

Kiadó: Valve

Megjelenés: 2007. október

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Gerry
Gerry [8081]
Bar a keresessel nincsenek gondok, pusztan manualisan kell csinalni, az valoban problemas, hogy szokatlanul surun doglik meg a TF2. Par ora alatt ma haromszor is lefagyott, ilyesmi az update elott nemigen fordult elo...
en vagyok az
en vagyok az [138]
Jatszottam mar azota.Eloszor csak negyedorat mert a szerver leblokkolt, de utanna ment.Ja es igen a kezi jobb, ha persze.:-)
rootshaper
rootshaper [1614]
mea culpa, hogy mertem feltételezni, hogy amit beleraknak a játékba funkciónak, az úgy hellyel-közzel működik is :D
Vinettu
Vinettu [17]
Semmi gond nincs vele. A beépített keresők mindig is kakik voltak, ez van. De a ,,kézi" kereső biztosan jó. Én tegnap 3 órát játszottam vele. Egy gondom van, szerintem kevés a map.
Yourmom
Yourmom [528]
Gyorsabb alat, 1 max 2 percet ertek.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (9 db)