Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Szabadidő

Csokik, cukorkák és mangalica töpörtyű – az Édes napokon jártunk

Beszámolónk és fotógalériánk a Budai Várban tartott rendezvényről.

2012.09.26. 10:45 | szerző: Dino | kategória: Szabadidő

"Kisfiam, beállsz a kakaóbab bácsi mellé?" – hangzott el a hétvége legszürreálisabb mondata. A benne említett, feketére festett arcú srác mindehhez lelkesen mosolygott és integetett, pedig látszott, hogy nem lehet könnyű neki egész nap abban a jelmezben. De ez a fajta lelkesedés volt érezhető az Édes napok legtöbb standján: közvetlen és barátságos eladók kínálták portékájukat a Budai Vár területén felállított standjukon, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. (Bár lehet a gyerekek a drága – és sokszor már extrém – csokoládékülönlegességek helyett többre értékelték, hogy megsimogathattak egy óriási Kinder tojást.) Az édességek kedvelői viszont biztosan megtalálták saját kedvencüket a vásár forgatagában, ahol a kézműves csokoládéktól az ismert kommersz márkákig mindenki képviselte magát. Jól megfértek egymás mellett a Rózsavölgyi és a ChocoMe kézzel készített táblái, Nagy Judit limitált kiadású eNJé bonbonjai és a Milka és a Lindt csokijai is, de mindenféle cukorka, fagylalt, macaron és forró csokoládé egyaránt szerepelt a cégek kínálatában. Nem volt ritka a különféle szokatlan összetevő se: a paprika és a só eleinte furcsának hangzott, de miután a mangalica töpörtyűs csokoládét láttuk hirdetni, már semmin sem lepődtünk meg. Maximum azon csodálkoztunk el, hogy mennyi édességmanufaktúra üzemel országunkban, amikor a már említett cégeken kívül olyan nevekbe futottunk, mint például a Bobojka, a CukorLabor vagy a Chocim. Szerencsére az időjárás is kedvezett a rendezvénynek, a hőség elmaradt, és a kellemes kora őszi időben nem olvadtak meg a pultokra rakott termékek se. Maximum a késő estig kint maradóknak kellett kicsit melegebben felöltözniük. ■

előző
következő
Csokik, cukorkák és mangalica töpörtyű – az Édes napokon jártunk
Csokik, cukorkák és mangalica töpörtyű – az Édes napokon jártunkCsokik, cukorkák és mangalica töpörtyű – az Édes napokon jártunkCsokik, cukorkák és mangalica töpörtyű – az Édes napokon jártunkCsokik, cukorkák és mangalica töpörtyű – az Édes napokon jártunkCsokik, cukorkák és mangalica töpörtyű – az Édes napokon jártunkCsokik, cukorkák és mangalica töpörtyű – az Édes napokon jártunkCsokik, cukorkák és mangalica töpörtyű – az Édes napokon jártunkCsokik, cukorkák és mangalica töpörtyű – az Édes napokon jártunkCsokik, cukorkák és mangalica töpörtyű – az Édes napokon jártunkCsokik, cukorkák és mangalica töpörtyű – az Édes napokon jártunkCsokik, cukorkák és mangalica töpörtyű – az Édes napokon jártunkCsokik, cukorkák és mangalica töpörtyű – az Édes napokon jártunkCsokik, cukorkák és mangalica töpörtyű – az Édes napokon jártunkCsokik, cukorkák és mangalica töpörtyű – az Édes napokon jártunkCsokik, cukorkák és mangalica töpörtyű – az Édes napokon jártunkCsokik, cukorkák és mangalica töpörtyű – az Édes napokon jártunkCsokik, cukorkák és mangalica töpörtyű – az Édes napokon jártunkCsokik, cukorkák és mangalica töpörtyű – az Édes napokon jártunkCsokik, cukorkák és mangalica töpörtyű – az Édes napokon jártunkCsokik, cukorkák és mangalica töpörtyű – az Édes napokon jártunkCsokik, cukorkák és mangalica töpörtyű – az Édes napokon jártunkCsokik, cukorkák és mangalica töpörtyű – az Édes napokon jártunkCsokik, cukorkák és mangalica töpörtyű – az Édes napokon jártunkCsokik, cukorkák és mangalica töpörtyű – az Édes napokon jártunkCsokik, cukorkák és mangalica töpörtyű – az Édes napokon jártunkCsokik, cukorkák és mangalica töpörtyű – az Édes napokon jártunkCsokik, cukorkák és mangalica töpörtyű – az Édes napokon jártunkCsokik, cukorkák és mangalica töpörtyű – az Édes napokon jártunkCsokik, cukorkák és mangalica töpörtyű – az Édes napokon jártunkCsokik, cukorkák és mangalica töpörtyű – az Édes napokon jártunkCsokik, cukorkák és mangalica töpörtyű – az Édes napokon jártunkCsokik, cukorkák és mangalica töpörtyű – az Édes napokon jártunkCsokik, cukorkák és mangalica töpörtyű – az Édes napokon jártunkCsokik, cukorkák és mangalica töpörtyű – az Édes napokon jártunk

hozzászólások (3)

Lacko
Lacko 2012.09.26. 11:11
Nagyon jók a képek Dino! Mi végül egy mentás csokit vettünk (tavaly egy cigánymeggyes) és nem csalódtunk.
Az egyik bódénál megkérdeztem a családi csokiüzemmel rendelkező tulajt, hogy "hogyan lehet megélni egy csokikészítő műhelyből?" És onnantól kezdve 3/4 órán keresztül folyt belőle a szó, de minden érdekes volt. Egyszerűen csapongott, de MINDEN amiről beszélt nagyon érdekes volt: kezdve a hogy indult a biznisz, hogy Mo-n miért nem cukrászok készítik a csokikat, a kakaóbab fajtákon, a megfelelő csokoládé kristályszerkezetén át, a rabszolgák áráig... ;)
És tényleg rohadt jó volt az idő.

Én speciel sajnáltam a gyerekeket: tök magasan voltak a pultok és semmit nem láthattak. Azon kívül pedig ezek a csokik mind a drágább fajtából valók voltak és nem hiszem, hogy túl sok csokit ehettek aznap.
GustyX
GustyX 2012.09.26. 12:14
:(:(:(:(:(:(

Ennyi a véleményem. Szívesen elmennék egyszer egy ilyenre, csakhát az nem olyan egyszerű.

Majd talán egyszer. Az biztos, hogy akár egy Deákot is ott hagytam volna, mert ilyen különlegességekhez nem olyan egyszerű hozzájutni.
aaga
aaga 2012.09.28. 13:45
Lackó: mi a Szerencsinél jártunk így, élvezet volt hallgatni, milyen odaadással beszél a fokozatosan visszakerülő régi Szerencsi édességekről, ráadásul vmi marketing szakember lehetett, egy laza zakóban állt ott, még sem éreztem műnek, sőt.
Egy másik helyen a kakaóbabjaik útvonalát is megtudtuk a térképről, az is helyes volt. Általános tapasztalat volt, hogy mindenki nagyon lelkesen és barátságosan kínált, ill. válaszolt, ha érdeklődtünk, szemben az általános vásáros tapasztalatokkal.
ajánlott olvasnivaló