25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Visszatért a Dune II

A kultikus valósidejű stratégiai játék ingyenes, böngészős alkalmazásként született újjá.

Írta: GeryG 27 hozzászólás

Ahogy a Westwood Studios csapata, úgy az általuk készített Dune II játék neve is csak az idősebb játékos generáció számára lehet ismerős. A stúdió még a '80-as években alakult és 2003-as bezárásáig olyan kultikus játékokat köszönhettünk nekik, mint a Command & Conquer sorozat, a Resident Evil első részének PC-s változata, a Blade Runner, a Nox vagy éppen a Dune sorozat epizódjai. Míg az első Dune játék egy kalandjáték-szerű alkotás volt, addig a Dune II már egy vérbeli valósidejű stratégiai játék, amelyet sokan a stílus egyik teremtőjének is tartanak. A játék eredetileg 1992-ben jelent meg Dune II: The Building of a Dynasty címmel (amelyet Európában később Dune II: Battle for Arrakis címre változtattak), ám a megjelenés huszadik évfordulója alkalmából most újra előtérbe került.
Elkészítették ugyanis az eredeti játék hű másolatát, méghozzá ingyenes böngészős alkotás formájában, amely a régi motorosoknak garantált nosztalgikus élményt jelent, de érdemes azoknak is kipróbálni, akik nem ismerik a klasszikus sorozatot.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

georgee
georgee [1990]
A Red Alert az meg ma is nagyon jo. Irtam lentebb, hogy par honapja vegig vittem a Red Alert Aftermath kiegeszitojet. Na az meg nehezebb mint az alap jatek volt. A RA2 mar EA befolyas alatt keszult nekem mar az se nagyon jott be.
Gump
Gump [5425]
Nekem pont az a régi játékmenet tetszett, ami még a C&C, meg RA első (meg még kb. a második) részében volt meg, az hiányzik az újabb részekből.
georgee
georgee [1990]
Ja a CnC nehez volt. Ezt, hogy utaltam! Akar 1-2 ket tankal kellett sakkozni meg nem lehetett csak ugy elvesziteni azokat amiket legyarottal mert sok munka volt az mire meglett na meg draga. DuneII is ez volt ott is elfogyott a fuszer es tenyleg szoszerint egy tankal kelett pl a tavolbol vedo tornyokat leszedi. Mas jatek menet volt teljesen.
Barthezz
Barthezz [53961]
Hmm, akkor valószínű azért emlékszem így, hogy nem volt benne, mert én sem tudtam még róla a DOS-verzió idején.

Kanduhrka: Így belegondolva sztem is a C&C 1 volt a sorozat legnehezebb darabja, ha nincs a mindenki által ismert homokzsákos bug, első általam kezelt RTS-ként kizárt, hogy anno 13 éves kis pöcsként végig tudjam játszani. :-D Mondjuk még így is rengeteget szoptam vele, pl. a NOD hadjárat fele építkezési lehetőség nélküli kommandós küldetés volt és ezeken a pályákon nyilván homokzsákozni sem lehetett. Pl. amelyiken pár szem gyalogossal és mérnökkel, vmint egy helikopterrel kellett befoglalni egy bázist, vagy ahol szintén el kellett foglalni egy bázist és egy hajó lődözött az alatta lévő folyóról, ezeken heteken át el voltam akadva, mire végre nagy nehezen összejött (haverok egy része amúgy ezeknél a küldiknél adta fel a végigjátszást).
georgee
georgee [1990]
Kedvcsinalo Dune 2000-hez:)
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (27 db)