Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

GameStick - az igazi Plug&Play eszköz

Egy nap alatt összegyűlt a kitűzött cél a Kickstarteren, így elkészül az Android rendszert használó, USB kulcs méretű játékkonzol.

2013.01.04. 14:08 | szerző: GeryG | kategória: Hardver

Egyetlen nap elegendő volt, hogy az érdeklődő rajongók összedobják a célul kitűzött 100 000 dollárt a GameStick nevű új játékkonzol elkészítéséért. A fejlesztő PlayJam a gyűjtést természetesen a Kickstarter oldalán szervezte meg, amely folyik jelenleg is, eddig közel másfél ezer adományozó szállt be a közösbe. A konzol legfontosabb tulajdonsága, hogy mindössze egy USB pendrive méretével rendelkezik, amelyet elegendő egy televízió HDMI csatlakozójába bedugnunk és már játszhatunk is, akár Full-HD felbontásban is. Amikor nem használjuk a konzolt, azt elrejthetjük a kontroller aljába. A GameStick Android rendszert használ, így rengeteg játékra számíthatunk, valamint a független fejlesztőstúdiók is sokkal könnyebb helyzetben vannak, mint bármelyik másik játékkonzol esetében. A számítási feladatokat egy Amlogic 8726-MX processzor végzi, amely mellé 1 GB DDR3-as memória, valamint 8 GB tárhely csatlakozik. A nagyobb mennyiségű adatokat a rendszer a felhőben tárolja. Az apró konzol WiFi-n és Bluetooth-n kommunikál, utóbbin keresztül egyszerre akár négy kontroller, de akár billentyűzet és egér is csatlakoztatható lesz.
A két legfontosabb kérdés, miszerint mikortól, és mennyiért lehet majd megvásárolni az eszközt, egyelőre csak hozzávetőleges információk érkeztek: a tervek szerint valamikor áprilistól kezdik meg a kiszállítást a vásárlókhoz, 75 dollár körüli áron. ■

hozzászólások (1)

Yourmom
Yourmom 2013.01.05. 03:39
Szerintem akit erdekel a tema, az mar regen benevezett az "Ouya"-ra, nem ere a copy-cat re...:D
ajánlott olvasnivaló