Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Megjelenési dátumot kapott a Far Cry 3 DLC-je

Napokon belül megérkezik a játék PS3-exkluzív DLC-je, a Hight Tide. Emellett megérkezett az 1.03-as patch a Sony konzoljára, valamint a fejlesztők érdekes dolgokat meséltek Vaas karakteréről is.

2013.01.12. 13:15 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Far Cry 3 joggal pályázik a 2012-es esztendő év játéka címére, hiszen mind grafika terén, mind játékmenetével, mind történetével oda tudta bilincselni a játékosokat a monitorok elé. Ehhez párosult még a manapság kimagaslónak mondható közel 30 órás játékidő is. A fejlesztők a megjelenés után sem fordultak el a játéktól, folyamatosan dolgoznak az újabb javításokon. A negyedik patch a PC-s változathoz már hetekkel ezelőtt megérkezett, ám a konzolos verziók javítása mostanáig csúszott. Mától viszont a PlayStation 3-as játék is megkapta a maga frissítését, amely elsősorban a többjátékos rész hibáira koncentrál, de rengeteg apró változtatást is tartalmaz az egyszemélyes kampányhoz, valamint a pályaszerkesztőhöz is. A részletes leírást a VG24/7 magazin oldalán találjátok. Arról egyelőre nem tudtak pontos információval szolgálni a készítők, hogy az Xbox 360-as javítás mikorra várható, de a közeljövőben számíthatunk rá.
A PS3-as kiadás emellett napokon belül exkluzív DLC-vel bővül, megjelenési dátumot kapott ugyanis a High Tide csomag. A kooperatív módot bővítő plusz tartalom január 15-én válik elérhetővé. Hogy a későbbiekben elkészül-e PC-re, illetve Xbox 360-ra, egyelőre nem lehet tudni.
A fejlesztők a napokban egy IGN-nek adott interjú keretein belül meséltek a játék egyik legfontosabb, ikonikus karakteréről, a félőrült Vaasról is. Kiderült, hogy az a személy, akit mi megismerhettünk a sziget kalózainak vezéreként, az eredeti tervekben egészen máshogy festett, és más személyiségjegyeket hordott magán. Eleinte egy kétajtós szekrény méretével vetekedő, kopasz alakban gondolkoztak a fejlesztők, aki a Bull névre hallgatott. A monstrum egy korábbi sérülésnek köszönhetően egyik szemére vak, testét tetoválások borították, orrában karikát hordott. Ám a Ubisoftnál hamar belátták, hogy bármennyire is ijesztő és vadállatias lett a karakter, ugyanennyire unalmas is, hiszen hozzá hasonlókkal tele vannak a videojátékok és akciófilmek. Így elvetették az ötletet. Ebben közreműködött az őt megszemélyesítő Michael Mando színészi játéka is, akiről később magát a karakter külsejét is mintázták. Ezzel megszületett Pyro, egy igazi piromániás őrült, aki korábban maga is súlyos égési sérüléseket szenvedett. Nála jelentek meg először a hangsúlyos piros elemek, a trikó, a kötések, és a haj is. Később Mando játéka tovább alakította a karaktert, a színész rengeteg érzelmet és céltudatosságot ültetett bele. Ezzel a durva sérülések is enyhültek, és megszületett Vaas, aki immáron csak nyomokban emlékeztetett az eredeti szereplőre. Nyugodtan kijelenthetjük azonban, hogy ezek a változások csak a javára szolgáltak, hiszen az utóbbi évek egyik leghitelesebb gonosztevőjét sikerült megalkotniuk a Ubisoft Montreal munkatársainak. ■

előző
következő
Megjelenési dátumot kapott a Far Cry 3 DLC-je
Megjelenési dátumot kapott a Far Cry 3 DLC-jeMegjelenési dátumot kapott a Far Cry 3 DLC-jeMegjelenési dátumot kapott a Far Cry 3 DLC-jeMegjelenési dátumot kapott a Far Cry 3 DLC-jeMegjelenési dátumot kapott a Far Cry 3 DLC-je
Far Cry 3
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Far Cry 3

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló