Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kultúra

Könyvajánló: Bradbury és Scalzi

A hetekben jelent meg a Fahrenheit 451 és más történetek, valamint a Szellemhadtest című sci-fi.

2013.03.01. 14:04 | szerző: GeryG | kategória: Kultúra

Az elmúlt hetekben két kötet is megjelent, amely a sci-fi rajongók érdeklődését felkeltheti. Az első Ray Bradbury Fahrenheit 451 és más történetek című kötete, amely a műfaj egyik ikonjának mára klasszikussá vált művét, valamint további öt sci-fi novellát tartalmaz, szintén az ő tollából.
"Guy Montag tűzőrként dolgozik. Az a munkája, hogy elégesse a könyveket… a házakkal együtt, ahol eldugták azokat. Montag élvezi a munkáját. Tíz éve tűzőr, és mindig felhőtlen örömmel vonul ki az éjszakai riasztásokra, boldogan nézi a lapokat emésztő lángokat. Aztán egy nap találkozik egy lánnyal, aki olyan múltról mesél neki, amikor az emberek még nem féltek, majd megismerkedik egy professzorral, aki olyan jövőt fest elé, amelyben az emberek gondolkodnak. És akkor Guy Montag hirtelen ráébred arra, mi az igazi hivatása."
A másik könyv John Scalzi Szellemhadtest című kötete, amely a Vének Háborúja című regény folytatása. Az emberiség immáron űrbéli gyarmatokon él, ám ezek leigázására három idegen faj szövetkezik, akiket egy az emberiséget eláruló tudós is segít. A gyarmatok egyetlen esélye, ha felhasználják a tudós elméjének hátrahagyott biztonsági másolatát, amelyet beültetnek egy klónkatonába.
Mindkét kötet az Agave Könyvek kiadásában került a boltok polcaira. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló