Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Tudomány

A játékok boldogabbá teszik az idősebbeket

Egy új kutatás bebizonyította, hogy azok az idős emberek, akik játszanak videojátékokkal, sokkal boldogabbak ezt nélkülöző társaiknál.

2013.03.06. 13:43 | szerző: GeryG | kategória: Tudomány

Rendszeresen visszatérő téma a videojátékok negatív hatásai az emberekre. Sok, magát szakértőnek kikiáltó ember vélekedik úgy, hogy bizony napjaink egyre növekvő agresszivitásának gyökerei az erőszakos filmekben és videojátékokban keresendők.
A legújabb kutatás azonban a videojátékok egy egészen más hatását boncolgatta, amely sokkal derűsebb képet fest. A North Carolina State University kutatói ugyanis kimutatták, hogy azok az idősebb emberek, akik rendszeresen játszanak videojátékokkal, sokkal boldogabbak, mint ezt nélkülöző társaik.
"A kutatási eredmények azt mutatják, hogy összefüggés van a játékok és az általánosan jobb közérzet között. Most a kutatás kiterjesztését tervezzük a videojátékok az idősebb generáció mentális képességeire gyakorolt hatásaira." - magyarázta Dr. Jason Allaire, a kutatás vezetője. A szakemberek 140 hatvanhárom évnél idősebb embert kérdeztek meg, hogy milyen sűrűn játszanak videojátékokkal, ha egyáltalán játszanak. A résztvevők 61%-a állította, hogy néha játszik videojátékokkal, míg 35%-uk legalább hetente egyszer kontrollert fog a kezébe. Az ezt követő tesztek eredményei kimutatták, hogy azok, akik rendszeresen, vagy legalább néha játszanak, sokkal pozitívabb válaszokat adtak, vagyis általánosságban sokkal boldogabbak, sokkal jobb a közérzetük. Az eredményeket - több grafikonnal kiegészítve - a Science Direct online oldalán publikálták. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló